След мразовитото утро, след обяд ще започне затопляне и максималните

...
След мразовитото утро, след обяд ще започне затопляне и максималните
Коментари Харесай

Съществено затопляне и повече слънце този уикенд

След мразовитото утро, след обяд ще стартира стопляне и оптималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в западните региони, където ще има краткотрайни понижения на облачността – до към 10°. Ще се задържи най-вече облачно, само че слаб сняг ще превалява единствено в планинските региони и в Източна България, където ще духа сдържан вятър от север-северозапад.

В планините ще остане прохладно, с сдържан, по билата - мощен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра – към минус 10°. Облачността ще е по-често забележителна и към момента на обособени места ще превалява, към този момент най-вече слаб сняг. Опасността от лавини, отвън обработените писти в ски курортите остава висока.





Температурите и в петък сутринта в по-голямата част от страната ще бъдат под нулата, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през почивните дни. Ще бъде и най-вече слънчево, с повече облаци в неделя, когато не са изключени слаби валежи, при тези температури – от дъжд.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР