След мощната акция на територията на 3-то и 6-то РПУ

...
След мощната акция на територията на 3-то и 6-то РПУ
Коментари Харесай

Двама са в ареста след голямата акция на МВР в Пловдив, иззети са 6600 къса незаконни цигари

След мощната акция на територията на 3-то и 6-то РПУ  са арестувани двама поданици на Шекер махала за нелегално предпазване на контрабандни цигари. По случая е формирано бързо произвеждане, като са конфискувани са 6600 къса противозаконни цигари. Проверка за същото закононарушение е стартирана против различен мъж от квартала, укрил в автомобила си известно количество от незаконната стока. Междувременно е задържан и пловдивчанин, обвинен за породена телесна щета по хулигански подбуди . Самоличността му е открита след извършени бързи оперативни и издирвателни дейности по сигнал от през вчерашния ден. Според предварителната информация, в неделя мъжът нанесъл побой на клиент в нощно заведение на бул. „ България ”. Работата по документиране на досъдебното произвеждане продължава под наблюдаване на районната прокуратура.
Прочетете още
Припомняме, че профилираната интервенция стартира тази заран в 8:00, а инспекциите са по главните посоки на полицейската активност – престъпна, икономическа и охранителна. Засиленото полицейско наличие бе в кварталите „ Шекер махала ”, „ Арман махала ” и „ Столипиново ”, а дейностите на чиновниците от двете районни ръководства се подкрепяха от екипи на бранш „ Специализирани полицейски сили ”. Допълнително участваха и представители на Агенция „ Митници ”, Областна дирекция по сигурност на храните, Комисия за отбрана на потребителите.

 Акцията целеше секване на всички типове закононарушения, в това число и свързани с политическите права на жителите. Контролът обхващаше противозаконното владеене и разпространяване на наркотични субстанции, акцизни артикули и продукти на предпазени търговски марки; съблюдаване на условията за придобиване и предпазване на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска активност. Работата бе и в тенденция във връзка с добита информация за осъществени обири, грабежи и други престъпления. Активно се ревизираше вероятността за пазаруване и пласиране на гласове на идните избори.

Засилени инспекции се правят и по линия на пътната сигурност. До 12 ч. през днешния ден в двете паралелни интервенции общо са тествани близо 200 транспортни средства и 240 лица. Около 100 са случаите на взето административно отношение от страна на чиновниците на реда по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските персонални документи, Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за застраховането.

В квартал „ Столипиново ” е осъществена ревизия на общо 15 магазина и заложни къщи. В три от обектите са открити нередности, за които чиновниците от Агенция „ Митници ”, ОДБХ и КЗП са съставили констативни протоколи.



Повече по тематиката може да прочетете:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР