След многочасови преговори европейските лидери не постигнаха съгласие за бъдещото

...
След многочасови преговори европейските лидери не постигнаха съгласие за бъдещото
Коментари Харесай

“Велт”: Борисов публикува видеозапис от разговора с Тимерманс

След многочасови договаряния европейските водачи не реализираха единодушие за бъдещото управление на Европейския съюз. Преговорите са отсрочени и ще продължат на следващия ден в Брюксел. По-рано българският министър председател Бойко Борисов организира диалог с претендента на социалистите за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс пред камера, се споделя във водещата публикация на авторитетното немско издание „ Велт “.

Премиерът Борисов е провел диалога с Тимерманс пред камера. Срещата е станала в българското посолство в Брюксел, а видеозаписът е бил излъчен в неделя онлайн в страницата във Facebook на българския министър-председател, написа „ Велт “.

Във видеото, което е с дължина към 3 минути, се чува по какъв начин Борисов приказва за надигащ се “компромис ” на срещата на върха: “Манфред Вебер може да получи Народното събрание, а вие поемете комисията ”, декларира Борисов във връзка на политика от ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел, който желае да стане ръководител на Европейската комисия. „ Отлично “, дава отговор му Тимерманс, който седи до Борисов в тежка кожена мебел.

Българският министър председател продължава: „ Знаете какво е значимо за нас “. Той загатва по-конкретно механизма на Европейски Съюз за надзор на правосъдната промяна и битката с корупцията и проведената престъпност, за анулацията на който приканва България, както и приемането в Шенгенското пространство без граничен надзор.

Тимерманс дава отговор, че е “винаги непосредствен и почтен ” с Борисов и “винаги е изразявал възхищението си от това, което прави в битката с проведената престъпност ”. После внезапно поглежда камерата и споделя: “Не съм сигурен, че би трябвало да записваме всичко това ”. След това видеото стопира. Това, което Борисов обсъждаше в детайли с Тимерманс, остана неразбираемо, написа още „ Велт “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР