След много атаки ГЕРБ успя да запази позиция. Бойко Борисов

...
След много атаки ГЕРБ успя да запази позиция. Бойко Борисов
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: ГЕРБ запази позициите си, Борисов изпълва със съдържание различни образи

След доста офанзиви ГЕРБ съумя да резервира позиция. Бойко Борисов изпълва със наличие разнообразни облици. Има и разочаровани, несъмнено. При Политическа партия - там към момента няма изявени локални водачи, които да сплотяват ядра, с цел да се получават централизирани структури. След като минат няколко избори, ще може да се види през константни маркери по какъв начин се движи поддръжката за Политическа партия ".

Това сподели пред БНР политологът и академични учител Любомир Стефанов.


Според него Народното събрание би трябвало да назначи бързо с доста транспарантна и ясна процедура и с законен спор всички изтекли и изтичащи назначения в органите и в институциите на държавното ръководство. И нов Висш съдебен съвет да избере нов основен прокурор.

 

" Интересът на ГЕРБ е да работят промяната в правосъдната система да създаде самостоятелна правосъдна власт, която ще има миг на политически надзор. Това е заложено имплицитно в салдото сред трите управляващи - законодателна, изпълнителна и правосъдна. Една правосъдна власт, която в действителност си прави работата, би била комфортна на всички. Една следена правосъдна власт, когато реши да се еманципира, виждаме до каква степен може да стигне с някакви налудничави крайности ", разяснява политологът

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР