След мирния протест на превозвачите на ГКПП Капитан Андреево беше

...
След мирния протест на превозвачите на ГКПП Капитан Андреево беше
Коментари Харесай

Превозвачите искат повече граничари, за да няма опашки на КП Андреево“

След мирния митинг на превозвачите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " беше извършена работна среща сред господин Ангел Траков - ръководител на Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи (СМП) и господин Четин Нухоглу - ръководител на турската браншова организация (UND). На нея бяха разисквани проблемите с прекосяването през граничните пунктове сред България и Турция, както през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", по този начин и през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ".

По време на работната среща беше направен и лист с най-спешните ограничения, които да бъдат подхванати от администрациите на двете страни:

Те упорстват да бъде решен въпросът с кадровата обезпеченост на чиновниците на " Гранична полиция " и Агенция " Митници " от българска страна - ще се упорства да бъде повишен броят на чиновниците и да бъде образуван най-малко още един екип.

Да бъде решен въпросът за спомагателен кулоар (т.нар. " фриго кулоар " ). Турската страна беше осведомена , че за основаването му към този момент има решение на Министерски съвет и до края на годината ще бъде оповестена социална поръчка за построяването му.
 Васил Инджов: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ работи на цялостен потенциал
Васил Инджов: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ работи на цялостен потенциал

Отварят ново 11-то трасе

От страна на Република Турция ще би трябвало да реши казуса с часовата разлика. В момента при промяната на екипите, поради часовата разлика се губят към 3-4 часа на денонощие.

Огромните опашки от тежкотоварни камиони станаха причина за митинга на двете организации по-рано денем. През последните месеци водачите би трябвало да чакат по 90 часа за обработка на граничните пунктове. Според двете браншови организации (СМП и UND) казусът не може да се ликвидира с краткотрайни решения, а е належащо да се намерят дълготрайни решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР