След местните избори намаля интензитетът на нападките между основните политически

...
След местните избори намаля интензитетът на нападките между основните политически
Коментари Харесай

Милен Любенов: И казусът със София ще влезе в преговорите за рота...

" След локалните избори понижа интензитетът на нападките сред главните политически партии в болшинството в Народното събрание, само че не и в София.... Съществуващите несъответствия, с които стартира това държавно управление преди 7 месеца, не престават да стоят и една от задачите на партиите, изключително на ГЕРБ, е да поправя тези несъответствия ", разяснява той.

" Ако влязат ярки партийни фигури, това значи политизация на органи, които би трябвало да бъдат самостоятелни. Същото се отнася и за Конституционния съд, като се чуват имена на възможни претенденти, политизация и партизация на Конституционен съд, ще бъде зависим на политическите партии. Имената, които чуваме, изключително от ГЕРБ - не може ръководител на парламентарна група (Десислава Атанасова - б.р.) да бъде повдигнат за парламентарен арбитър. Трябва въпреки всичко да мине някакво време, тъй като и в този момент има политици в Конституционен съд. Скокът от парламентарната банка в Конституционен съд в този момент ще е доста пряк и това е демонстрация на неприятен усет ".

Според Любенов въпросът кой ще бъде ръководител на Народното събрание е вторичен и не може да породи някакво значително напрежение.

" Моята прогноза за 2024 година е, че няма да има предварителни парламентарни избори, без значение от резултатите на европейските през юни. А на тях не чакам някаква основна смяна на електоралните настройки във връзка с позициите на главните партии ", сподели в умозаключение политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР