След местните избори Демократична България мина в следващо агрегатно политическо

...
След местните избори Демократична България мина в следващо агрегатно политическо
Коментари Харесай

Христо Иванов: "Демократична България" мина в следващо агрегатно политическо състояние

След локалните избори " Демократична България " мина в последващо агрегатно политическо положение, а представянето на тях е добра основа за парламентарните избори, на които обединяването да се яви като сътрудник на смяната, сподели през днешния ден по БНР съпредседателят на организацията Христо Иванов.

Той не се съгласи с изказванията, че става дума за софийска партия, като означи, присъединяване в изборите в над 80 общини и вкарване на представители в общинските препоръки в разнообразни по мащаб обитаеми места. На първия тур на локалните избори в столицата претендентът на обединяването Борислав Игнатов остана трети, а на балотажите през вчерашния ден, 8 от 10-те кандидата за районни кметове завоюваха.

Христо Иванов счита, че " Демократична България " е съумяла в народен проект да трансформира резултатите си от европейските избори в посланичество в локалната власт. В отговор на въпрос, той уточни, че гласоподавателите на обединяването на балотажа са се разделили на три равни елементи във връзка с поддръжката за Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и нито един от двамата претенденти.

Съпредседателят на " Демократична България " уточни, че в София обединяването има упоритостта да демонстрира дарба не просто да дефинира проблеми, а да постанова и да прокарва решения за тях. " Планираме да бъдем дейни в лансирането на целите, стартирани в нашата акция. Ще бъдем дейни в поредност от тематики – битката с корупцията, реформирането на метода на ръководство на общински компании и сдружения, въвеждането на действителна децентрализация ", добави Христо Иванов.

Той уточни още, че " Демократична България " остава в позиция на съпротива на модела на ръководство в България. " Намираме се в особена обстановка, в която хората схващат, че не може да се продължава по този начин, само че не се оформя консенсус по какъв начин да се случи тази смяна ", е мнението на Иванов.

Той посочи, че за момента няма " изкристализирал мандат за смяна ", само че той ще продължи да се образува и на парламентарните избори ще има следваш късмет да се прояви. " Това изисква сериозна работа от страна на политическите сили. Удовлетворени сме от постигнатото, само че с ясното схващане, че има още доста работа - политическа, организационна, кадрова и управническа, с цел да можем безапелационно да се кандидатираме на парламентарните избори като сътрудник на смяната ", уточни Христо Иванов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (433)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР