След месеци на затворени врати утре ресторантите ще посрещнат първите

След месеци на затворени врати утре ресторантите ще посрещнат първите ...

Ресторантите се приготвят да отворят за първите си клиенти тази година
След месеци на затворени врати утре ресторантите ще посрещнат първите си клиенти за тази година. Заведенията ще работят на 50% от капацитета си. Работното време ще е до 23 часа, а предпазните мерки остават същите като преди.

"Ние сме едни от щастливите, които имаме и градина, и тераса и общо взето 2 етажа с много места. Тези 50% вярвам, че ще ни помогнат да се върнем на пазара. За жалост не съм оптимист за колегите, които имат по-малки помещения, нямат градини", коментира собственикът на заведение Николай Йорданов пред

Много от ресторантьорите се оказаха без достатъчен персонал преди новото отваряне на заведенията. Въпреки трудните месеци и възможността за евентуално трето затваряне, ако заболеваемостта се качи, Диана не иска да сменя работата си.

"Два пъти не можаха да ме накарат и да ме разубедят от избора. Обичам си работата, обичам контакта с хората, това ме прави щастлива. Разтоварвам се с тази работа, обичам си колегите", сподели Диана Бързакова, която работи в бранша.

Надеждите на бранша са това затваряне да е последно и до нови ограничения да не се стига. Вече са направени и резервации за първия работен ден на ресторантите. А ресторантьорите са оптимисти, че хората ще се върнат с усмивка въпреки продължаващата пандемия.


По публикацията работи:

Източник: dnes.bg