След месеци на забавяне, икономиката на Китай показва признаци на

...
След месеци на забавяне, икономиката на Китай показва признаци на
Коментари Харесай

Китайските заводи превключват на по-висока скорост

След месеци на закъснение, стопанската система на Китай демонстрира признаци на стабилизиране, написа The Wall Street Journal. В същото време Пекин съобщи, че няма да се състезава с другите страни в отхлабването на паричната политика.

Проучване измежду производителите демонстрират усъвършенстване на увереността и търсенето през ноември. Частният показател Caixin се повишава до 51,8 през ноември, от 51,7 през октомври. Това е най-високот равнище от декември 2016 година Данните на държавното управление демонстрират покачване до 50,2 от 49,3. Показание под 50 съставлява стесняване, а над 50 - агресия.

За показателя на Caixin, ориентиран повече към по-малките компании и към тези, насочени най-много към експорт, това е четвърти месец на по-висока интензивност. За формалния, изчисляван от Пекин, това е първото повишаване от април т.г.

Според Yang Weixiao, икономист във Founder Securities, ограниченията на държавното управление против забавянето на икономическия напредък, които започнаха предходната година, стартират да имат резултат. " Хората бяха доста песимистично настроени през по-голямата част от годината, само че увереността се усилва през четвъртото тримесечие ", споделя той.

Пекин също наподобява убеден и дава сигнал, че няма да прави стъпки към улеснение на паричната политика, като вместо това се концентрира върху увеличението на заемите към дребния бизнес и вложенията в инфраструктура.

В публикация, оповестена в неделя, гуверньорът на централната банка споделя, че институцията няма да прибягва към количествени удобства и понижаване на лихвите.

Китайската стопанска система, втората най-голяма в света, набъбна с 6 % през третото тримесечие - на дъното на прогнозите на държавното управление. Инфлацията се оказва проблем, главно поради мощното повишаване на свинското.
 Китай е светнал като крушка
Китай е светнал като крушка

Последната рецесия започва от Съединени американски щати, а дали идната няма да е с начало страната, която се пробва да оспори водачеството на най-голямата международна стопанска система?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР