След месеци на преподаване на писане на есе и английски

...
След месеци на преподаване на писане на есе и английски
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ отново на работа в класната стая

След месеци на преподаване на писане на есе и британски език на студенти, които вижда в прозорци на монитора на компютър, през днешния ден първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън се връща към присъственото преподаване в класна стая в Общинския лицей на Северна Вирджиния, където работи от 2009 година насам, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя е първата дама, която излиза от Белия дом и регистрира часове при цялостна претовареност.
" Има някои неща, които просто не може да замениш и аз нямам самообладание да се върна в класната стая ", сподели тя неотдавна пред списание " Гуд Хаускипинг ". Първата дама с неспокойствие чака да види своите студенти онлайн след повече от година виртуално преподаване, въведено заради пандемията, която продължава да основава провокации пред администрацията на Байдън. Работеща първа дама е " огромна работа ", сподели Тами Виджил, професор по връзки в Бостънския университет, който е написал книга за първите дами Мишел Обама и Мелания Тръмп.
Предишните първи дами в страната не работеха отвън дома, изключително откакто това бе Белият дом. Те подкрепяха съпрузите си, отглеждаха деца и изпълняваха ролята на домакини.
Някои първи дами са работили като специфични пратеници на съпрузите си. Елинор Рузвелт е била изключително дейна, пътувала е из Съединените щати и е докладвала на президента Франклин Делано Рузвелт, който е бил отчасти неподвижен от полиомиелит. Тя се е застъпвала за бедните, за малцинствени групи и за други онеправдани хора и е почнала да написа колона в народен вестник от Белия дом. Първи дами от по-ново време, като Лора Буш, която беше учителка в главно учебно заведение и библиотекарка, престанаха да работят отвън дома откакто родиха и не бяха наемани на работа, откакто съпрузите им бяха избирани. Хилари Клинтън и Мишел Обама бяха работещи майки, които взеха решение да не не престават кариерите си в Белия дом. Джил Байдън, която е на 70 години, прокарва нов път за себе си и своите наследнички.
Първата дама сподели, че тя постоянно е желала да бъде жена с кариера. Тя е преподавала в Общинския лицей на Северна Вирджиния по време на осемгодишния интервал, в който брачният партньор й беше вицепрезидент, и не е имала желание да допусне спомагателната отговорност на първа дама да я принуди да се откаже от кариера, в която тя мощно припознава себе си. " Преподаването не е просто това, което върша. То е това, което съм ", споделя тя.
През 2019 година дамите са съставлявали близо половината или 47 % от работната мощ в Съединени американски щати, съгласно групата " Каталист ", която пази работните места за дами. Лидери на най-големите училищен съюзи в страната са задоволени, че една от тях в този момент е в позиция да повлияе върху просветителната политика на държавното управление и да издигне престижа на специалност, чието упражняване кара доста хора да се усещат неоценени. " Тя вижда всичко това персонално и от близко и в този момент, в позицията на първа дама, освен че дава публичност на това в качеството си разбиращ проблемите човек, само че и има опцията да сътвори платформа и да окаже въздействие ", сподели Беки Прингъл, президент на Националната просветителна асоциация /НОА/.
Президентът Джо Байдън сподели на учителите, посещаващи годишното заседание на НОА, че той е схванал през какво минават те до момента в който е гледал по какъв начин жена му се учи да преподава онлайн. " Така оцених от първа ръка това, което мислех, че съм схванал, само че нямаше да е по този начин, в случай че не го бях видял с очите си ", сподели той на срещата през юли. " И по-късно, излизайки да преподава, тя прекарваше по пет часа дневно, с цел да се приготви да преподава, да сформира проектите за своите уроци... по друг метод ". През 1976 година, година след началото на връзката й с Байдън, който тогава към момента е сенатор, Джил Байдън стартира да преподава британски език в едно римокатолическо учебно заведение в гр. Уилмингтън в щата Делауеър. Тя продължи да преподава и откакто той престана да извършва длъжността, както и по време на кандидатпрезидентската му акция през 2020 година, в това число и виртуално, след настъпването на пандемията. Когато стана първа дама, нейното виртуално преподаване продължи от офиса й в източното крило на Белия дом или от хотелски стаи, когато тя пътуваше, с цел да разпространява избрани политики на администрацията на Байдън. По време на полети тя прави оценка студентски работи.
" Това разчупва стандартите за това с какво се занимават първите дами ", сподели Ранди Уайнгартън, президент на Американската федерация на учителите. Джил Байдън се пробва да държи политическата си еднаквост отвън образователната стая и споделя, че доста нейни някогашни студенти не са имали визия, че тя е омъжена за вицепрезидента. Тя също не им е говорила за това. По това време за защитата й отговаряха сътрудници на Сикрет сървис, само че тя ги караше да носят неофициално облекло и елементарни раници, в опит да се впишат в ситуацията в кампуса.
Но да бъдеш първа дама, за която няма длъжностна характерност или заплата, значи също доста по-голяма досегаемост за хорските погледи, повече ограничения за сигурност и инспекции.
Първите дами имат голям брой обществени изяви, с или без присъединяване на президента, с цел да разпространяват въпроси, представляващи интерес за президента или за тях самите, привличайки интереса на национални или локални медии. Списание " Вог " помести фотография на първата дама на корицата на августовския си брой. Джил Байдън ще преподава всеки вторник и четвъртък, а пътуванията й ще са в дните, през които не е в класната стая. Нейният шеф - Общността на Вирджиния, изисква всички в закритите пространства в кампусите на общинския лицей да носят маски, без значение от имунизационния им статус. Първата дама е изцяло имунизирана. Учебното заведение предлага курсове в разнообразни формати: напълно отдалечени, присъствени в кампуса или хибридни. Ан М. Крес, ректор на колежа, сподели, че с неспокойствие е чакала да посрещне учащите се и преподавателите, в това число Джил Байдън, при започване на есенния учебен срок и изрази признателност за тяхната отдаденост за " високите им триумфи в образованието и устрема към равенството на опциите ".
" Тяхната религия в студентите ни е дълбока, действителна и водеща до смяна. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР