След месеци на преговори между Украйна и Русия, в петък

...
След месеци на преговори между Украйна и Русия, в петък
Коментари Харесай

BREAKING: Има сделка: Украйна и Русия се разбраха за износа на зърно по море

След месеци на договаряния сред Украйна и Русия, в петък в Истанбул бе реализирано съглашение за износа на украинско зърно през черноморските пристанища, заяви CNN, като цитира генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Посредници в преговорния развой сред воюващите страни бяха Турция и Организация на обединените нации.

На церемонията по подписването в двореца Долмабахче в Истанбул участваха генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Споразумението ще разреши да се възобнови безвредното превозване на селскостопански артикули от черноморските пристанища.

Украинските морски градове бяха блокирани от руснаците през петте месеца на спора. От украинска страна имаше и голям брой обвиняване към руснаците в кражба на украинско зърно.

Западни държавници упрекнаха Москва в приложимост на питателните доставки като оръжие, а Организация на обединените нации предизвести за пагубна рецесия с храните, в случай че доставките не зърно не доближи до международните пазари.

Около 20 милиона тона зърно бяха арестувани в Украйна, където лятната коситба е в разгара си.

Споразумението включва три украински пристанища, едно от които е Одеса. В Истанбул ще бъде основан Обединен координационен център и ще се открият безвредни трасета за търговски доставки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР