Как да получите най-добрата лихва за жилищни заеми в днешната икономика

...
След месеци на повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв
Коментари Харесай

След месеци на повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв лихвите по жилищните заеми остават високи. Но ако имате нужда от голяма сума пари сега, жилищният заем е рентабилен начин да го получите.

„Едно от основните предимства на жилищните заеми… се крие в техните като цяло по-ниски лихвени проценти в сравнение с други опции за заем“, казва Майк Киу, агент по недвижими имоти и собственик на Good As Sold Home Buyers. „Обезпечени със собствения капитал в дома, тези заеми предоставят на кредитополучателите възможност да се възползват от стойността на имота си на по-достъпна цена. Този по-нисък лихвен процент се превръща в значителни спестявания за срока на кредита.“

В Освен това лихвените проценти по кредитните карти се променят в зависимост от лихвения процент на федералните фондове. Това може да затрудни планирането на плащанията и да натовари бюджета ви, ако ставките се покачат. Лихвените проценти по заемите за собствен капитал обаче са фиксирани.

„Заем за собствен капитал с известен и предвидим лихвен процент за дълъг период от време може да осигури финансова сигурност и спокойствие“, казва Ноа Дамски, CFA и директор на Marina Wealth Advisors.

И, за щастие, има начини, по които можете да гарантирате, че ще получите най-добрата възможна ставка, ако теглите жилищен заем днес.

Вижте днешните лихвени проценти за жилищни заеми онлайн сега.

Как да получите най-добрите лихвени проценти за жилищни заеми в днешната икономика

Процентите може да са високи, но поне можете да предприемете стъпки, за да намерите най-добрият там.

Прегледайте кредитния си рейтинг

Първата стъпка към получаване на добър лихвен процент за жилищен заем е да проверите кредитния си рейтинг. Кредитен рейтинг от 700 или повече ви прави основен кандидат за най-добри лихвени проценти, но колкото повече се доближавате до това, толкова по-добър ще бъде вашият процент.

Така че, преди да кандидатствате за жилищен заем , поискайте своя кредитен отчет от трите основни кредитни бюра и проверете за грешки и неточности. Ако забележите такива, свържете се с бюрото, за да ги оспорите и потенциално да увеличите кредитния си рейтинг.

Сравнете множество оферти

Едно от най-важните неща, които можете да направите, след като сте се уверили, че който е в силна позиция да отговори на изискванията на кредитора, е да проучва и сравнява текущите оферти. Кредиторите се конкурират за вашия бизнес, така че се възползвайте от това.

„Уверете се, че пазарувате наоколо“, казва Дени Съпли, брокер и съосновател на SparkRental. „Може да се изненадате не само от разликата в лихвените проценти, но и от другите включени такси и разходи. Те могат да бъдат от 2% до 6,5% от сумата на заема.“

Можете да сравните днешните най-добрите оферти за собствен капитал тук.

Не вземайте назаем повече, отколкото ви е необходимо

Кредиторите обикновено ви позволяват да вземете назаем до 85% от собствения си капитал, но това не означава ти трябва. Колкото повече заемате, толкова по-висока е лихвата ви и толкова повече ще плащате лихва. Така че внимателно преценете от каква сума всъщност се нуждаете и не вземайте назаем повече от това.

Помислете за по-кратък срок на заема

Друг фактор, който може да повлияе на лихвените проценти по заема за собствен капитал, е срок на кредита. По-кратките срокове на заема обикновено идват с по-ниски лихви, така че ако можете да си позволите да правите по-големи плащания и да изплащате заема си по-бързо, това може да ви спести хиляди долари лихва.

Помислете за заем с променлив лихвен процент

Въпреки че лихвените проценти по повечето жилищни заеми са фиксирани, някои заеми предлагат променливи лихвени проценти. При заем с променлив лихвен процент вашият лихвен процент варира според лихвения процент на федералните фондове. Ако лихвените проценти се понижат, ще се понижи и лихвеният процент по кредита ви.

„Днешните лихвени проценти вероятно са по-високи, отколкото ще бъдат дългосрочни, следователно изборът на променлив лихвен процент е по-разумният вариант в много случаи“, Джулия Колантуоно, CFP , APMA, финансов плановик и основател на One Financial Design, каза по-рано пред CBS News.

Въпреки това, нищо не е гарантирано, така че трябва да сте уверени, че можете да си позволите по-високи плащания, ако ставките се покачат.

< p>Прегледайте опциите си за жилищен заем онлайн сега.

Долната линия

Процентите по жилищния заем може да не са толкова ниски, колкото някой от нас би искал, но ако сте в пазарът за заем сега има начини да гарантирате, че плащате възможно най-ниската ставка. Като следвате съветите по-горе, можете да минимизирате лихвените си такси, докато имате достъп до собствения си капитал, за да платите каквито и големи разходи да имате.

Имайте предвид, че може също да сте в състояние да рефинансирате заема си за собствен капитал за да се възползвате от бъдещи намаления на ставката. И тъй като се очаква лихвите да се покачат още повече тази година, сега е моментът да заключите днешните лихви, ако очаквате да имате нужда от жилищен заем в близко бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР