След месеци на очакване е официално — 2023 г. ще

...
След месеци на очакване е официално — 2023 г. ще
Коментари Харесай

2023 г. е официално най-горещата година, регистрирана някога, и учените казват, че „температурата ще продължи да се покачва“

След месеци на очакване е публично — 2023 година ще бъде най-горещата година, записана в миналото. Службата за изменение на климата Коперник на Европейския съюз разгласи крайъгълния камък след разбор на данни, които демонстрират, че светът е видял най-топлия си ноември.

Миналият месец е бил с почти 1,75 градуса по Целзий по-топъл от междинната за прединдустриалната ера, сподели Коперник, със междинна повърхностна температура на въздуха от 14,22 градуса по Целзий, или към 57,6 градуса по Фаренхайт. И в този момент Коперник споделя, че от януари до ноември 2023 година междинните световни температури са били най-високите в историята — 1,46 градуса по Целзий над междинните за прединдустриалната ера.

Бореалната есен, от септември до ноември, също беше най-топлата като цяло „ с огромна разлика “, сподели Коперник, с температури с 0,88 градуса по Целзий над междинните. През септември беше регистрирано, че лятото на 2023 година е било най-горещото в историята.

Вече се утежни — ще стане още по-често и интензивно,...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР