След месеци на историческа суша, Испания е засегната от проливни

...
След месеци на историческа суша, Испания е засегната от проливни
Коментари Харесай

Три жертви и трима души в неизвестност след проливните дъждове в Испания

След месеци на историческа суша, Испания е наранена от проливни дъждове, които лишиха живота на трима души, до момента в който още трима души са в неопределеност, а 10-годишно дете съумя да избегне удавяне, като се покатери на дърво, съобщи Франс прес.

Бурите, които връхлетяха страната този уикенд, засегнаха изключително областите Мадрид и Кастилия - Ла Манча, където през миналата нощ се изляха проливни дъждове. 

Регионалният министър председател на Кастилия - Ла Манча, Емилиано Гарсия-Пахе, заяви тази заран в обществените мрежи за гибелта на двама души в провинция Толедо, в местностите Касарубиос дел Монте и Баргас. Той не даде детайлности за събитията към гибелта им. Гражданската армия заяви по-късно денем за гибелта на трети човек, 50-годишен мъж, чието тяло е открито покрай поток в Камарена, в същата провинция Толедо.

Провеждат се издирвателни действия за разкриване в същия регион на жена, изчезнала след преливане на река във Валмохадо, уточни още Гражданската армия.

В прилежащата област Мадрид управляващите издирваха също мъж, който беше отвеян през нощта с автомобила си от река при наводняване в община Алдеа дел Фресно.

„ Проверяваме реката, с цел да се опитаме да локализираме автомобила “, сподели представителят на службите за незабавна помощ в региона на Мадрид Хавиер Чивите по публичната телевизия. Десетгодишният наследник на мъжа, който е пътувал с него, е бил избавен, откакто се е качил на дърво, оповестиха управляващите. Малко по-рано са били избавени майка му и сестра му, които също са били в автомобила.

„ Бедното (дете) прекара цялата нощ, качило се на дърво “, сподели министър председателят на региона Изабел Диас Аюсо при посещаване в Алдеа дел Фресно, едно от най-засегнатите от неприятното време обитаеми места.

Според фотограф на Агенция Франс Прес, работещ на място, в този град, ситуиран на запад от испанската столица, са се срутили няколко моста, а придошлите води на реката, примесени с потоци от тиня, са отнесли доста коли. 83-годишен мъж, отвеян от водните потоци в прилежащия град Виляманта, също се търси, заяви Гражданската армия.

Премиерът Педро Санчес насочи тази заран „ зов към жителите да продължат да бъдат внимателни “.

В засегнатите региони доста пътища са затворени. Железопътният трафик, краткотрайно спрян от през вчерашния ден, остана мощно усложнен, изключително сред Мадрид и Андалусия и по средиземноморския бряг.

В Мадрид поройните дъждове доведоха също до краткотрайното затваряне на няколко линии на метрото, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР