След месец на бета тестове Apple пусна iOS 17.5 за

...
След месец на бета тестове Apple пусна iOS 17.5 за
Коментари Харесай

iOS 17.5 вече е достъпна – ето всичко ново

След месец на бета проби Apple пусна iOS 17.5 за всички консуматори на iPhone. Това евентуално е последната съществена актуализация на iOS 17 преди компанията да показа iOS 18 при започване на юни на WWDC. Въпреки, че iOS 17.5 не носи нови съществени функционалности, актуализацията внася няколко новости, които потребителите ще се радват да имат. Ето ги и тях.

Pride тапети: За да отпразнува Pride 2024, Apple внася „ самоуверен, алегоричен цвят в Apple Watch, iPhone и iPad. Сигнализирайки за вяра, мощ и съпричастност към LGBTQ+ общностите, светлинните лъчи светят на мрачен декор и се подреждат един върху различен, с цел да показват безконечното влияние на LGBTQ+ активизма и ролята му за осветление на пътя към по-голямо тъждество за бъдещите генерации.

Pride тапети

Промяна на уиджета за подкасти: Уиджетът Podcasts има нов динамичен цвят, който се трансформира според от това какво слушате.

Новият уиджет за подкастите

Известия за следене: Междуплатформеното разкриване на следене ще изпраща на потребителите вести, в случай че съчетаем Bluetooth тракер, който не имат се движи с тях, без значение с каква операционна система е сдвоено устройството.

Apple Universal Link за инсталиране на eSIM: Тази нова функционалност предлага връзка (линк) вместо QR код, с цел да активирате eSIM в iPhone.

Apple News+: За клиентите на Apple News+ (или Apple One) – те ще могат да се употребяват нов офлайн режим, който дава достъп до емисията Today и раздела News+, даже когато нямат интернет връзка.

Освен тези нови функционалности, iOS 17.5 носи извънредни функционалности за потребителите от Европейски Съюз. Ето какво би трябвало да знаете:

Уеб дистрибуция на приложения: С тази смяна потребителите в Европейски Съюз изтеглят приложения непосредствено от уеб страницата на разработчика. Това е част от Закона за цифровите пазари, който добави различни пазари за приложения за потребителите в Европейски Съюз. Ето по какъв начин Apple разказва тази нова функционалност:

Уеб дистрибуция, която ще бъде налична с актуализация на софтуера по-късно тази пролет, ще разреши на оторизираните разработчици да популяризират своите iOS приложения за потребителите в Европейски Съюз непосредствено от уеб страница, благосъстоятелност на разработчика. Apple ще даде на оторизираните разработчици достъп до API, които улесняват разпространяването на техните приложения от уеб, интегрират се с функционалността на системата, архивират и възвръщат приложенията на потребителите и други

Ето кои са разработчиците, които ще могат да се възползват от тази смяна:

Разработчиците би трябвало да са членове на „ Програмата за разработчици на Apple “ от най-малко 2 непрекъснати години. Разработчиците би трябвало да одобряват процеса на нотариална легализация на Apple. Приложенията би трябвало да имат най-малко един милион годишни първи съоръжения или повече в iOS в Европейски Съюз през миналата година.

Нова алтернатива за отбрана на персоналните данни: В настройките на „ Screen Time “ и в раздела „ Content & Privacy Restrictions “ можете да разрешите инсталирането на приложения от интернет.

iOS 17.5 е налична за следните устройства:

iPhone XR, XS и XS Max iPhone 11 iPhone 11 Pro и 11 Pro Max iPhone SE (2-ро поколение) iPhone 12 mini и iPhone 12 iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max iPhone 13 mini и iPhone 13 iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max iPhone SE (3-то поколение) iPhone 14 и iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max iPhone 15 и iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР