След месец - до 15 март, ще е готова оценката

...
След месец - до 15 март, ще е готова оценката
Коментари Харесай

До месец става ясно кои язовири са най-опасни

След месец - до 15 март, ще е подготвена оценката на работната група към Министерски съвет, ангажирана с проблематичните язовири и нужните дейности за техния ремонт.

Това разгласи пред Комисията по стопанска система в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Още с встъпването си в служба водачът на Българска социалистическа партия се разгласи за правене на тактика за ръководството на водоемите, което да приключи досегашните порочни практики.

" Към този миг по този проблем имат отношение няколко институции, още няколко министерства, други организации, ДНСК. Точно това е казусът - разпределената отговорност в последна сметка води до безнаказаност. Затова в Министерски съвет създадохме тази обща комисия сред всички тези ведомства, с цел да решим тези проблеми, да почистим въпросите със собствеността ", сподели Нинова. И разгласи: " До 15 март ще е подготвен систематизираният отчет кои язовири се нуждаят от най-спешен ремонт, какви са проблемите ".

" Ще поставим всички старания, и безчовечен такива, отделените от бюджета пари за ремонт на язовири да бъдат разходвани оправдано и да има действителен резултат, а не както е било до момента ", увери тя.

Корнелия Нинова е безапелационна и по тематиката за закриването на Държавната петролна компания, основана от държавното управление " Борисов 3 " през 2019 година.

" Встъпвайки в служба открих, че никое от положителните планове, оповестени при основаването на компанията, не е осъществено. В съдружното съглашение е записано закриването на Държавната петролна компания, което изисква законови промени, които ще разглася скоро ", сподели вицепремиерът. И заяви - Сметната палата открила " забавни " обстоятелства във връзка с сдружението, които ще бъдат оповестени в близко бъдеще след формалното излизане на отчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР