След между ГЕРБ-СДС иПродължаваме промянатапарламентарно представените партии са отворени за

...
След между ГЕРБ-СДС иПродължаваме промянатапарламентарно представените партии са отворени за
Коментари Харесай

Готови ли са партийните лидери за разговори на експертно ниво?

След сред ГЕРБ-СДС и„ Продължаваме промяната ”парламентарно показаните партии са отворени за диалози на експертно равнище по разнообразни цели, измежду които бюджетът за идната година.

Партиите показаха разнообразни условия, при които биха дали поддръжка за кабинет, както и линии, които не биха минали.

За разговор по политики са подготвени от „ Демократична България ”.Условията за поддръжка от страна на групировката са свързани със промяната в правосъдната система, отношението за Путинската експанзия и рационалната макроикономическа политика.

Ако „ Възраждане ” получи покана за експертен диалог е допустимо да отидат. Лидерът на партията Костадин Костадинов посочи, че не вижда обаче в какво отношение биха могли да намерят пресечни точки. А, изискванията, при които биха дали поддръжка за кабинет с първия или някой от идващите мандати са следните:

Припомняме, че на първа среща в Народното събрание ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната " се схванаха експертни групи да работят по бюджета за следващата година. Ще бъдат поканени и представители на Министерството на финансите и на държавното управление, както и на други парламентарни групи.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова благодари за градивния звук на диалога с " Продължаваме Промяната " и изрази вяра дружно да образуват работни групи по другите цели и да привлекат и представители на други парламентарни групи, тъй като, по думите ѝ, бюджет или антикризисни ограничения се одобряват с необятно болшинство.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) Кирил Петков разяснява, че полемиката е довела до един общ резултат - да седнат специалистите и да работят по бюджета. Той сложи въпроса дали, в случай че стигнат до единодушие по общите цели, дружно ще поддържат декларацията на Политическа партия, може би с другите парламентарни групи, за внасяне на бюджет за 2023 година Заради разлики по рамката и вероятните параметри, Десислава Атанасова предложи различен метод - първо да работят експертните групи и тогава да вземат решение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР