След мегаакция на полицията и ДАНС през ноември 2014 година,

...
След мегаакция на полицията и ДАНС през ноември 2014 година,
Коментари Харесай

8.5 години затвор за Ахмед Муса и останалите обвиняеми за подклаждане на верска омраза

След мегаакция на полицията и ДАНС през ноември 2014 година, в три региона- Пазарджишки, Пловдивски и Смолянски бяха задържани 14 души, на които им беше предявено обвиняване за проповядване на религиозна ненавист и верска непоносимост, както и за пропагандиране и прославяне на джихад.
Сред обвинените е Ахмед Муса, останалите са негови съратници, има и една жена. Днес Пазарджишкият областен съд се произнесе по процеса, лишил пет години поради компликациите с намирането на специалисти, превода на откритата литература и събирането на доказателства.
Като един от сериозните проблеми, свързани с тази правна материя, е и неналичието на подобаващи текстове в закона. Ахмед Муса по това дело получава общо 8.5 г затвор, останалите мъже- по 2 до 3.5 години затвор, а единствената жена в групата- Александрина Ангелова е с условна присъда от 2.5 години при 4 годишен изпитателен период.
В момента Ахмед Муса излежава присъда от 4.5 години общо по предходни две каузи със сходни обвинявания. Останалите обвинени са с мярка за отклоняване " подписка " до влизането на присъдата в действие, което ще стане при вероятно обжалване, а то се чака. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР