След медийните разкрития, че латвийски евродепутат е руски шпионин и

...
След медийните разкрития, че латвийски евродепутат е руски шпионин и
Коментари Харесай

Български евродепутати пред Euronews: Руската пропаганда не спира с опитите да пробие

След медийните разкрития, че латвийски евродепутат е съветски разузнавач и е работил за съветските служби за сигурност, Европарламентът се захваща с следствие на този и други сходни съмнения за интервенция. Специална комисия ще проверява случая и ще търси какъв брой надълбоко е съветското въздействие в Европарламента.

Според евродепутата от ЕНП/ ГЕРБ Андрей Ковачев в изявленията на самостоятелната латвийка Татяна Жданока и в нейните гласувания е прозирала очевидно проруската й настройка и агитация. А в последните месеци съветските служби са се засилили. Преди седмица Европейският парламент стартира следствие на изказвания в медии, че Жданока е работила като съветски сътрудник в продължение на няколко години

Русия постоянно е търсила метод да въздейства на членовете на европейските институции, твърди и евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов.

Руската агитация не стопира с опитите да пробие в Общността, уверен е евродепутатът Илхан Кючюк, давайки образец и със шпионския скандал със чиновник на ГДБОП у нас, който е обменял информация с съветските разследващи служби.

Радан Кънев обърна внимание на водещата роля на проверяващите, освен органи, само че и медии. 

" Част от евродепутатите се притесняват, че може да има още техни сътрудници, обслужващи ползите на Русия ", сподели Андрей Ковачев от ЕНП/ ГЕРБ. 

В пленарен спор с представители на Съвета и Европейската комисия евродепутатите през днешния ден разгледаха по-широко съветските опити за интервенция в демократичните процеси на Общността и разискаха какво може да направи Европейският съюз за справяне с тези проблеми. В четвъртък дебатът ще бъде закрит с резолюция, която ще бъде подложена на гласоподаване.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР