След мащабните ремонти на улиците в Русе част от пътните

...
След мащабните ремонти на улиците в Русе част от пътните
Коментари Харесай

Липсващи знаци в Русе доведоха до транспортен хаос

След огромните поправки на улиците в Русе част от пътните знаци липсват. Има и сектори, които сега се асфалтират и са затворени, само че не са обозначени с предупредителни табели. Русенци се оплакват, че това основава транспортен безпорядък. А всеки месец от " Пътна полиция " изпращат до общините и Агенция „ Пътна инфраструктура " сред 30 и 40 писма за нередности, които би трябвало да бъдат отстранени.

Русе

Улица „ Княжеска " е двупосочна, само че поради ремонт на една от пресечните й улици и възбрана за нахлуване по другите две, тя се оказва „ път без излаз ". А компанията реализатор не е сметнала даже за належащо да сложи знак за ремонта.
Димитър Горанов: Стават конфликтни обстановки постоянно - спирачки, свирки, причина за ПТП.
Ремонтът на улица „ Зайчар " е завършил преди месец. Но единствено постоянно преминаващите по нея знаят, че пресичат път с преимущество.
Никола Григоров: Всъщност знаците са ей там - поставени на земята, откогато построиха пътя, и не са ги сложили назад.
От Пътна полиция споделиха, че към този момент има санкционирани.
Ст. контрольор Стилиян Станев - шеф група в Сектор " Пътна полиция ": Фирмата, която изпълняваше асфалтирането на тротоарите в града, са й формиран три акта. Като глобата е в размер от 2 до 7 хиляди лв..
Санкционирани са и водачи, които не съблюдават времената организация.
Ст. контрольор Стилиян Станев - шеф група в Сектор Пътна полиция: Освен съответната санкция Законът планува и отнемане от правоуправление.
При определяне на изчезнали знаци или осведомителни табели жителите би трябвало да подават сигнал на тел. 112.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР