След малко повече от 3 години приключи делото за жестокото

...
След малко повече от 3 години приключи делото за жестокото
Коментари Харесай

Готвачът Васил убил Калина, след това се прострелял в гърлото. А днес реве с глас заради присъдата

След малко повече от 3 години завърши делото за жестокото ликвидиране, осъществено от ревнивост при започване на 2019 година в столичния кв. „ Банишора “.
По обвинителен акт на Софийската градска прокуратура подсъдимият с букви В. В. (е дефинитивно приет за отговорен В. В. за осъществено от него закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс и му е наложено наказване 20 години „ отнемане от независимост “, оповестиха от държавното обвиняване.
Той е направил убийството „ с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, показал е изключителна гняв, озлобление и садизъм “. Мотивът на обвинения е ревнивост.
Васил Василев е приет за отговорен в това, че за времето сред 23:30 и 04:00 ч. в нощта на 15 против 16 януари 2019 година съзнателно и с особена свирепост е умъртвил приятелката си с букви К. С. През февруари 2022 година Софийския градски съд му наложи наказване „ пожизнен затвор “ при първичен специфичен режим.
Двамата са се познавали от 2018 година, имали интимна връзка и живеели дружно. Във съдбовната нощ, по време на нетрадиционен секс, Васил стиснал шията на някогашната манекенка Калина, до момента в който тя се задушила.
След като умъртвил Калина, Васил излязъл и си купил въздушен револвер. Прострелял се в гърлото, само че сачмата единствено го одраскала. Едва на идващия ден споделил на татко си за убийството, предава Блиц.
Жертвата е била открита на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Според психиатрични експертизи той не страда от психологично заболяване и ясно е съзнавал осъщественото от него.
От прокуратурата показват, че присъдата му е доказана от Софийския апелативен съд на 11 юли 2022 година, само че с решение на Върховния касационен съд от 14 февруари 2023 година тя е променена на 20 години затвор при първичен непоколебим режим.
Окончателната присъда към този момент е влезнала в действие, като са подхванати незабавни дейности за осъществяването й.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР