След малко повече от 2 месеца ще разберем дали Нюкасъл

...
След малко повече от 2 месеца ще разберем дали Нюкасъл
Коментари Харесай

Решаващи месеци предстоят пред Нюкасъл

След малко повече от 2 месеца ще разберем дали Нюкасъл ще играе в европейските клубни шампионати през идващия сезон. Към днешна дата „ джордитата “ претърпяват не толкоз положителни дни, като тимът няма победа от 31 януари, когато бе надвит Саутхемптън в полуфинал за Карабао къп.

През февруари „ свраките “ не записаха нито един триумф, а актуалният месец също стартира с проваляне от Манчестър Сити.  След изгубения край от Манчестър Юнайтед, огромна част от  феновете  на отбора от британския североизток бяха много разочаровани, само че множеството от тях побързаха да изразят мнението си, че занапред съставът на Еди Хау ще взе участие в още много сходни значими мачове за огромните титли.

За всички, които гледат действително на обстановката бе ясно, че все в миналото ще се появи спад във формата на Нюкасъл. Еди Хау и компания свършиха фантастични неща, и това би трябвало да бъде регистрирано. Участието на първи край след толкоз дълга пауза е неоспорим триумф, а почитателите на „ свраките “ сътвориха феноменална атмосфера на „ Уембли “. 

Единствената цел, която би трябвало да гони Нюкасъл оттук насетне е класиране за европейските клубни шампионати през идната акция. Съставът към този момент загуби и мястото си в топ 4, само че надали присъединяване в Шампионска лига би трябвало да бъде гонено непременно.

В Нюкасъл би трябвало да извървят своя път, който няма да е по никакъв начин лек и може би към момента е рано за довеждане докрай в топ 4. Най-вероятно реалистичната цел е 5-ото място и класиране за Лига Европа през идния сезон, като във втората по мощ конкуренция, Нюкасъл ще може да премери силите си против отбори на много положително равнище. Предстоящите мачове против Уулвърхемптън и Нотингам са идеална опция за 6 точки, като при сходно развиване на нещата, отборът ще посрещне в отлично въодушевление паузата за националните тимове.

Факт е, че Еди Хау продължава да не изневерява на стила си и демонстрира присъщата за него невзискателност, а напълно неотдавна притежателите още веднъж за следващ път обявиха, че Нюкасъл е дълготраен план, и занапред най-хубавото следва. Едва ли има мотив за драми, откакто „ черно-белите “ нямат победа към този момент повече от месец, а последователите са в действителност горди от представянето на техния обичан тим, даже и във финала против Манчестър Юнайтед, макар голямото отчаяние.

През aприл, още при започване на месеца, Нюкасъл още веднъж ще срещне „ алените дяволи “, този път на своя стадион, а атмосферата тогава сигурно ще бъде наелектризираща. Целта “Европа ” сложена от управлението още преди началото на сезона, наподобява изцяло реалистична. Разбира се, никой няма да се разсърди, в случай че Нюкасъл успее да приключи в топ 4 и е част от Шампионска лига през идващия сезон.  Феновете просто имат вяра на Еди Хау и играчите, а това все още е най-важното. Нюкасъл заслужава да се завърне на европейската сцена, а дали това ще се случи, ще ни покаже времето. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР