След лавината от критики и подигравки за коледната украса в

...
След лавината от критики и подигравки за коледната украса в
Коментари Харесай

Летящата Козила: Само банки и марки алкохол осветяваха тъмна София

След лавината от рецензии и насмешки за коледната декорация в София, или за неналичието й в центъра, устатата депутатка Демократична България Елисавета Белобрадова без подигравка и подбив напомни, че до момента единствено банки, марки алкохол и огромни компании са давали своя принос в празничното осветление на постоянно тъмната столица. И прикани градът ни да получи една елементарна, класическа, без непотребни изхвърляния коледна декорация.       

Ще ми се да кажа няколко неща за украсата на София, а и изобщо за украсата в народен мащаб. Постът ми няма никакви скрити послания, нито скрити, завоалирани подмятания към украси и хора, които са ги сложили.

Украсата в София десетки години беше безспорна злополука. Катастрофа не на равнище идея или модеризация, а на равнище обикновено нямане на декорация. Дълги години единствената декорация в София беше поставяна от банки, марки алкохол и други компании с помощта на които изобщо имахме нещо, което извираше от фонтана на президента или висеше по основните ни улици и увенчаваше послания за Терафлу. И отново споделям - признателна съм, тъй като единствено тези компании ни осигуряваха празнична светлинка в тъмната, запусната столица.

След десетки години на гореописаната покруса е доста значимо ние да преминем през една елементарна идея, а точно ДА ИМАМЕ ВЕДНЪЖ ПОНЕ НОРМАЛНА, КЛАСИЧЕСКА УКРАСА.
Лампички, топки, снежинки, неща, оплетени от елхови клончета, увити в алено, още лампички, дядо Коледовци, хубави къщички, музики, дарове и доста много светлинки от коледен темперамент.

Това е. Тази администрация имаше един месец и по никакъв метод не може да се погрижи качествено за украсата в София, само че следващата година София наложително би трябвало да мине през даже един къс, едногодишен интервал на класическа, естествена и светла декорация, че да разберем, че и ние сме естествени хора и европейци. Че и ние заслужаваме нещо просто, обикновено и хубаво.
Така си мисля.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР