След лавина от критики и да не се направи правителство

...
След лавина от критики и да не се направи правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ на поправителен: Редът за главния прокурор няма да важи за съдиите

След лавина от рецензии и да не се направи държавно управление депутатите от ГЕРБ минаха " на изправителен " в пленарната зала в петък.

Те дружно с Движение за права и свободи поддържаха плана на вносителя при гласуването на поправките в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Така беше въведен механизъм за следствие на основния прокурор и облекчени правила за отстраняването му, които няма да важат за ръководителите на висшите съдилища.

По време на правната комисия в четвъртък вечерта с техните гласове разпоредбите за избор и премахване на основния прокурор бяха приравнени към процедурите за ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Това беше посрещнато с остри рецензии от съдиите и специалисти.

 ГЕРБ и Движение за права и свободи пуснаха механизма за следствие на основния прокурор, само че удариха съдийската самостоятелност ГЕРБ и Движение за права и свободи пуснаха механизма за следствие на основния прокурор, само че удариха съдийската самостоятелност

Така в последна сметка основният прокурор може да бъде отхвърлен с най-малко 13 гласа на Пленума на Висшия правосъден съвет, до момента в който ръководител на висш съд - с най-малко 17 гласа.

Гласуването мина при, която демонстративно напусна. Депутатите от " Възраждане " гласоподаваха " въздържал се ".

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР