След куриозната случка на протеста пред Министерския съвет, когато полицаи

...
След куриозната случка на протеста пред Министерския съвет, когато полицаи
Коментари Харесай

Специалист за инцидента с лютивия спрей: Полицаите ни не са подготовени за безредици

След куриозната преживелица на митинга пред Министерския съвет, когато служители на реда използваха пикантен спрей и се самообгазиха излиза наяве, че те не са подготвени за битка с всеобщите вълнения, разяснява в студиото на bTV някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

На митинга срещу политическата система органите на реда използваха спрея поради конфликти. Поривите напразно го разнесоха и по този начин наранени от него се оказаха и жители, и служители на реда.

Според Николай Радулов обстановката е показателна за това, че нашите служители на реда не са тренирани и им липсва екипировка. 

„ Къде им бяха противогазите, каските, очилата. Ако в действителност се беше стигнало до неконтролируема обстановка, те нямаше по какъв начин да реагират. Сълзотворният газ се изстрелва със специфични пушки, а самата полиция няма противогази и маски ”, разяснява Радулов.

Той добави, че газът е употребен без забележима причина, тъй като всеобщи вълнения не е имало.

По думите му това е било разпоредено и е обезпокоителен знак за по-твърдо отношение на властта към протестиращите.

„ Властта е подготвена на всичко и това нещо се случва преди едни европейски избори “, добави проф. Радулов.

По данни на Министерство на вътрешните работи трима души са били прегледани в ИСУЛ, откакто се оплакали от парене в очите. Кадрите провокираха и оживени мнения във Фейсбук.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР