След кризата имаме готовност да поемем за един месец 40%

...
След кризата имаме готовност да поемем за един месец 40%
Коментари Харесай

Сачева: Досега 30 хиляди запазват работата си по мярката 60/40

След рецесията имаме подготвеност да поемем за един месец 40% от минималната работна заплата и осигуровките на чиновниците им, изясни общественият министър
Има към 72 хиляди подадени заявки за безработица от началото на изключителното състояние. Това съобщи общественият министър Деница Сачева пред БТВ. Тя разясни, че 12 хиляди са намерили работа, а 60 хиляди търсят.

За новата еднократна помощ за фамилии в неплатен отпуск от 375 лв. общественият министър изясни, че надали страната ще успее да помогне на всички, само че би трябвало да е заслужено подпомагането. Тя означи и че е дадена опция на работещи родители да получат помощ.

Иначе вдовици и самотни родители, които нямат благоприятни условия, могат да аплайват по общия ред за тази помощ, сподели още общественият министър.

До края на годината може да има 2 % нарастване на безработицата, добави Сачева.

Освен това се обмисля и да се отворят детски градини за тези, които няма по какъв начин да не вървят на работа като медицински лица, обществени служащи, чиновници на реда, само че това ще се разисква след Великден.

За 9 дни към 30 хиляди служащи ще запазят работата си по мярката " 60/40 ", изясни Сачева.

След рецесията имаме подготвеност да поемем за работодателите за един месец 40% от минималната работна заплата и осигуровките на чиновниците им, изясни още тя.

Ще има и помощ под формата на безлихвен заем за самоосигуряващите и тези на цивилен контракт, които ще могат да вземат до 4500 лв. с гратисен интервал от 6 до 24 месеца, а да се изплатят в границите на 5 години, сподели още Сачева. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР