След критика от американски конгресмени и учени, че допуска дезинформация

...
След критика от американски конгресмени и учени, че допуска дезинформация
Коментари Харесай

Facebook започва да маркира всички постове за ваксините

 След рецензия от американски конгресмени и учени, че позволява дезинформация на тематика ваксини на платформата си, компанията Facebook съобщи, че е почнала да прибавя разяснения към постове, които разискват сигурността на имунизациите. Предвижда се всички постове на тематика ваксини да бъдат маркирани по подобен метод, съобщи " Ройтерс “.

Социалната мрежа ще стартира да предлага в Съединени американски щати инструмент за информиране на хората къде могат да получат ваксини против Covid-19. Facebook освен това прибавя информативен отдел за COVID-19 в своята обществена мрежа за шерване на фотоси Instagram.

Неверните изказвания и тайните теории за имунизациите против COVID-19 се множат в обществените мрежи, отбелязва " Ройтерс “.

Facebook и Instagram напоследък стегнаха политиката си във връзка с дезинформацията за имунизациите. В двете обществени мрежи обаче продължава да има сметки, страници и групи с голям брой клиенти, които популяризират погрешни изказвания за имунизациите и елементарно може да бъдат намирани с търсене на основни думи.

Ръководителят на продуктовия отдел на Facebook Крис Кокс съобщи, че компанията приема доста съществено погрешните изказвания, само че означи, че има " огромна сива област, в която някои хора показват безпокойства, и тези безпокойства се одобряват от някои като дезинформация, а от други като израз на подозрение “.

" Най-доброто деяние за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от диалога, в това число с присъединяване на здравни специалисти “, сподели той.

Компанията съобщи, че маркира във Facebook и Instagram постовете, в които се разисква сигурността на имунизациите против COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че имунизациите минават проби за сигурност и резултатност преди да бъдат утвърдени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР