След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите,

...
След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите,
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Държавите, които се отнесоха лошо с Украйна, ще платят цена вбъдеще

След края на войната ще бъде потърсена отговорност от страните, които " се отнесоха неприятно с Украйна ", предизвести украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в изявление за Би Би Си, представено от Българска телеграфна агенция.

Украйна няма да не помни кой ни поддържаше, съобщи в това време Кулеба. Украинският външен министър изрази отчаяние, че папа Франциск към момента не е посетил страната му.

Кулеба даде изявлението от украинското министерство на външните работи. Внушителната, датираща от руско време постройка в центъра на столицата Киев в този момент е защитавана от въоръжени охранители, а към нея са нахвърляни чували с пясък.

Изборът, който всяка страна направи след пълномащабното навлизане на Русия, ще бъде " взет под внимание при построяването на (нейните) бъдещи връзки " с Украйна, посочи Кулеба.

Украинският външен министър предизвести, че забавянето на западните оръжейни доставки за Киев коства живота на хора. " Ако една доставка се отсрочи с един ден, това значи, че някой ще почине на фронта ", сподели той.

Въпреки че Украйна получи военна и икономическа поддръжка от западните сили след нахлуването на Русия, доста страни в Африка, Азия и Южна Америка останаха настрана от спора. Някои от тях симпатизират на Русия в исторически проект, други са загрижени за икономическата цена на войната, а трети считат, че Западът удължава излишно военните дейности, обобщава Би Би Си.

Дмитро Кулеба обаче даде ясно да се разбере, че страните, които не са подкрепили Украйна против съветската експанзия, които са се " държали неприятно в хода на тази война и са се отнасяли зле с Украйна ", ще платят цена в бъдеще. " Ако някой в света счита, че методът, по който тази или онази страна се е държала - или е третирала Украйна в най-мрачния миг от нейната история - няма да бъде взета поради при построяването на бъдещите връзки, тези хора просто не знаят по какъв начин работи дипломацията ", посочи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР