След края на сезон 2022 във Формула 1 Пиер Гасли

...
След края на сезон 2022 във Формула 1 Пиер Гасли
Коментари Харесай

Гасли за разликите между трансфера му в Алпин и този в Ред Бул през 2019

След края на сезон 2022 във Формула 1 Пиер Гасли напусна отбора на Алфа Таури, с цел да премне в екипа на Алпин. За френския играч този трансфер идва тъкмо четири години след прекосяването му от Торо Росо в Ред Бул.

Тогава обаче нещата не се развиха прелестно за Гасли и още при започване на лятната пауза бе оповестено, че той ще бъде сменен от Алекс Албон за остатъка от сезон 2019. В същото време французина зае мястото на тайландския играч в Торо Росо, където остана и до края на 2022 година.

В неговия втори престой във Фаенца французинът несъмнено демострира прогрес в своето каране, записвайки общо три подиума, измежду които и успеха му в Гран При на Италия през 2020 година. Именно това го кара да мисли, че в този момент е доста по-подготвен за прекосяването си в по-голям тим, в сравнение с е бил през 2019 година.

„ Все едно мина цяла безкрайност откогато бях в Ред Бул и от този момент доста неща се трансформираха и в персонален, и в професионален проект. Наистина имам вяра, че се развих във всички направления. Помня чувството, което имах когато отидох в Ред Бул, а в този момент нещата са напълно разнообразни.

„ Сега има по-ясни хрумвания. Имам повече изясненост какво се желае от мен, с цел да се представям добре. Искам да употребявам опита, който натрупах в Алфа Таури, и в дробтите, и в неприятните моменти, както и това, което научих в Ред Бул, с цел да се възползвам оптимално от този късмет в Алпин.

„ Сега съм доста по-уверен, че този трансфер ще сработи, не се колебая в това. Дори по отношение на 2019, което преди единствено четири години, аз се развих доста “, съобщи Гасли.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР