След края на септември България ще има ангажимент да се

...
След края на септември България ще има ангажимент да се
Коментари Харесай

След септември държавата ще се грижи само за уязвими украинци

След края на септември България ще има ангажимент да се грижи единствено за бежанците от Украйна от така наречен уязвими групи, сподели вчера  ръководителят на отрасловата организация Мариана Тошева. Тя посочи, че става дума за хора, които не могат да стартират работа.
В момента в България има регистрирани 91 903 бежанци от Украйна, като 25 479 са настанени във ведомствени бази и хотели за сметка на страната. Предстои актуализация на проекта за краткотрайна протекция, който ще регламентира тъкмо за кои бежанци ще се поставят грижи. Сега върви и уточняване на броя на хората, които попадат в уязвимите групи, с цел да се дефинират и местата за тяхното настаняване. Проучват се и настройките на останалите - дали мислят да се върнат в Украйна или считат да останат в България.
Според ръководителя на Държавната организация за бежанците България е работила съответно във връзка с бежанците от Украйна. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР