След края на първия полусезон на шампионата на А“ Областна

...
Коментари Харесай

ФК Нефтохимик завърши първия полусезон като лидер в АОГ

След края на първия полусезон на шампионата на „ А “ Областна група Бургас Нефтохимик води безапелационно в класирането . Зелените преобладаваха над всички свои съперници и приключиха годината с 10 победи и един еднакъв мач . Това оповестиха от клуба. Вторият тим в таблицата – Камено изостава с 4 точки .

Бургазлии позволиха единственото си реми при семейството точно на Камено в първия кръг на шампионата, откакто в хода на срещата бяха останали с човек по-малко на терена . Нефтохимик е с най-хубавата отбрана в шампионата с едвам 6 позволени гола и третото най-силно нахлуване с 33 маркирани попадения .

След като през предишния сезон тимът безпроблемно завоюва промоция в по-горната дивизия, през сегашния сезон Нефтохимик резервира главната част от състава си от млади футболисти, които са израснали в школата на клуба . В мачовете от „ А “ Областна група тимът сподели развиването си и оправда доверието на управлението и старши треньора.

Лидер измежду голмайсторите на тима през първата половина на сезона е Михаил Мирошник с 8 гола , следван от Рамис Исмаилов с 6, Алекс Димитров – 5, Алекс Попов, Ради Иванов и Светослав Славов с по 3 гола и Денис Токмак и Кристиян Илчев с по едно попадение.

Полусезонът беше сполучлив и за дублиращия тим на Нефтохимик, който води в класирането в БОГ „ Център “ с 10 победи и 2 равни мача . Детско-юношеската школа на клуба също приключи мощно годината. Нефтохимик е водач измежду мощната конкуренция в U15 Зонална група Пловдив с 12 победи и един еднакъв мач . Футболистите от U14 са в средата на класирането на Зонална група Пловдив, а юношите младша възраст са втори в районното състезание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР