След края на големите ремонти догодина Русе ще бъде по-уреден

...
След края на големите ремонти догодина Русе ще бъде по-уреден
Коментари Харесай

Догодина Русе ще се превърне в по-уреден и модерен европейски град

След края на огромните поправки следващата година Русе ще бъде по-уреден и съвременен европейски град. Това съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов в изявление за Българска телеграфна агенция, в което направи равносметка на изтеклата трета година от втория си мандат.

По думите му тя е била основна, защото интензивно той и екипът му са траяли да извършват и са дали началото на значими планове.

Към сегашния миг общината извършва планове на обща стойност над 112 млн. лв., означи кметът.

Като одобрен културен център в Русе са проведени забележителен брой събития - над 400 в границите на повече от 50 интернационалните, национални, районни и локални културни начинания. Вложени са над 4 млн. лв. в културната сфера. Организирани са и близо 30 спортни събития, осъществени са поправки на спортни уреди, регистрира Пламен Стоилов.

По думите му най-значимото събитие през годината е било Световното състезание по волейбол, на което Русе бе един от градовете - домакини.

Стоилов съобщи, че следва да бъде решен и един значителен проблем за града - уличното осветяване, което ще бъде сменено поетапно.

Кметът на Русе разяснява и казуса със замърсяването на въздуха в града. Той съобщи, че всичко, което зависи от неговите пълномощия, е свършено. Стоилов уточни, че по отношение на промишлените източници на замърсяване националното законодателство вменява контролните функционалности на районните си инспекции. Отделно, община Русе ще сътвори система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, сподели кметът.

По мотив на наближаващите коледни и новогодишни празници той съобщи, че до началото на идния месец ще бъде напълно приключен празничният образ на Русе. Новите детайли тази година включват ефектно осветяване, наподобяващо "небе ", голям брой разнообразни светещи детайли и светодиодни декорации върху короните на дърветата. Пред постройката на общината ще бъде инсталиран коледен ъгъл с 10 обемни фигури, а в центъра на града ще грейнат общо четири елхи. Вече действа и ледена пързалка. Ще има и коледен базар в центъра на Русе. Предвидена е доста забавна и разнообразна празнична стратегия, която включва повече от 40 събития в границите на Фестивала на ледените статуи и на Леденото премеждие "Сребърни кънки ", сподели кметът на Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР