След краткотрайното захлаждане, летните температури отново се завръщат, като в

...
След краткотрайното захлаждане, летните температури отново се завръщат, като в
Коментари Харесай

Слънцето се завръща, температурите скачат над 30°С

След краткотрайното захлаждане, летните температури още веднъж се завръщат, като в края на седмицата тук-там оптималните ще доближат августовските 34-35 градуса.

Това демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Тад по-голямата част от страната през днешния ден ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. Ще духа слаб в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, оптималните – сред 22° и 27°С.

Във вторник и сряда ще бъде най-вече слънчево, с раздрана, най-вече висока, в сряда след обяд над западните региони – и междинна облачност. Първия ден ще духа слаб до сдържан източен вятър, през нощта ще отслабне, тук-там и ще стихне, а в сряда ще се ориентира от юг-югоизток. В четвъртък преди обяд също ще бъде най-вече слънчево, след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност, по-значителна в планините; на обособени места там ще превали. В петък ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност към и след обяд, без превалявания. Ще духа слаб южен вятър и оптималните температури в по-голямата част от страната ще са близки до 30°. В събота ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд в Западна България тук-там ще превали и прегърми. В източната половина от страната вятърът от юг ще се усили, а по-късно след обяд в Дунавската низина ще се ориентира от запад. Ще стартира и намаляване на температурите. В неделя ще има променлива облачност, вероятността за превалявания е дребна.

 

Tvn.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР