След краткото затопляне синоптиците предупреждават, че ни очакват нови ледени

...
След краткото затопляне синоптиците предупреждават, че ни очакват нови ледени
Коментари Харесай

Треперене и повдигане на лапи: Как да предпазим домашните си любимци в предстоящите ледени дни?

След късото стопляне синоптиците предизвестяват, че ни чакат нови ледени дни. И в случай че ние постоянно показваме недоволството си от от време на време мъчителните чувства поради мраз, то домашните ни любимци може безмълвно да страдат, когато ги извеждаме на открито.

Вижте ще има ли сняг в планините

Както при хората, по този начин и при тях е значимо тялото и мозъкът да бъдат дейни всеки ден. Това прави кучетата, гледани вкъщи, по-добре уравновесени и спокойни, споделят експертите.

Колко ще им бъде студено, зависи от породата, козината, тежестта, здравето и възрастта

Няма температури, които да са прекомерно ниски за четириногите. Колко ще им бъде студено, зависи от разнообразни фактори - породата, козината, тежестта, здравето и възрастта. Някои породи - като сибирското хъски и маламута, имат гъста двойна четина и са родени да живеят на открито при ниски температури. Те се оправят със студеното време по доста по-добър метод от късокосместите кучета. Много породи с гъста двойна четина в действителност избират да са на открито.

Снимка: iStock

Телесните мазнини, породата и размерът имат основна роля. Малките кучета - като чихуахуа, са склонни да изстиват по-лесно, защото са покрай земята, а тежестта им е прекомерно малко, с цел да загрее тялото им. Кучетата бебета и възрастните кучета са склонни да изстиват по-лесно, показват профилираните уеб сайтове.

Снимка: iStock

Опознайте толерантността на вашето куче към студеното

Опознайте толерантността на вашето куче към студеното време. Типичните признаци, че на кучето ви му е студено, са треперенето и покачване на лапите.

Използват се кафези от живи животни, които обаче порастват в биореактори

Водене без мотив

За да генерират телесна топлота, животните се движат повече. Когато са без каишка, те контролират телесната си температура сами с бягане.

Ако е прекомерно студено, а би трябвало да бъдат водени на каишка, е по-добре да им сложите кучешко якенце.

Снимка: iStock

Кучешки дрешки и обувки: Пазят от мраз, само че и от антифриз и размразяващи средства

В най-екстремните условия даже стопаните на кучета от полярни породи им поставят топла дрешка. Ловците постоянно обличат кучетата си, с цел да ги предпазят от вятър и ниски температури, когато упражняват или се състезават.

В ''bTV Репортерите'' гледайте петте кучета с разнообразни специалности довечера след Централните вести

Ако вашето куче има по-дълга четина и се бори с буците сняг или лед, които се образуват към крачетата му, през зимата, можете да употребявате снежен костюм за цялото тяло. Те са подобаващи за кучета с по-малко четина, които се нуждаят от отбрана против вятър или сняг.

Има и обувки за кучета, които са тънки и меки. Те защищават лапите им от лед, сол и други химикали, като антифриз и размразяващи средства.

Снимка: iStock

Мехлем за лапи

Мехлемът за лапи също ще ви помогне да отбраните домашния си любим. Той има защитна и превантивна функционалност. Не би трябвало обаче да употребявате мехлеми, които съдържат вода, защото те по-скоро ще спомогнат замръзването.

Бъдете забележими за тях в тъмното

Осигурявайте си сигурност и бъдете забележими за своето куче по време на студените и тъмни разходки.

Добро подсушаване

Не забравяйте да почистите и подсушите лапите и козината на вашето куче, с цел да не изстине след зимна разходка. Уютната забрадка и прегръдките могат да създадат чудеса за тяхното благополучие и здраве.

Почивка върху постеля

Когато кучетата си почиват, е по-трудно да поддържат телесната си температура. По-добре е да лежат на постеля, в сравнение с непосредствено върху снега. За спомагателна топлота и изолираност можете да им осигурите даже и спален чувал.

Снимка: iStock

Храна, богата на калории и мазнини

В студените дни кучетата изразходват повече сила, с цел да се стоплят. Затова е належащо да имат и спомагателна храна - богата на калории и мазнини.

Пулия губи 1/3 от своите дръвчета единствено за няколко години

Прясна вода

Важно е и домашният ви любим постоянно да има достъп до прясна вода преди и след подготовка, с цел да предотврати дехидратация.

Хипотермия при кучетата

Хипотермията при кучетата поражда, когато топлината на тялото им спадне до извънредно ниски равнища - нормално след излагане на ниски температури или поради мокра четина в студено и прохладно време.

Симптомите включват трептене, само че то ненадейно ще спре, когато температурата им доближи рисково ниски равнища, венците им ще придобият бледен цвят, ще бъдат с ниска сила и ще губят съгласуваност. Хипотермията е рискова, тъй че в случай че забележите някой от тези признаци, неотложно се свържете с вашия ветеринарен доктор.

Измръзване при кучета

Измръзването може да възникне при доста ниски температури. То най-често е обвързвано с върховете на ушите, опашката и пръстите на краката. Въпреки че нормално не е животозастрашаващо, то може да докара до хипотермия, а тя към този момент може да бъде съдбовна.

За да предотвратите прогресирането на измръзването, нанесете топла забрадка върху засегнатата област. Не използвайте сешоар или нагревател - може да аргументи изгаряния и формиране на мехури. Може да употребява и хладка вода, с цел да затоплите последователно зоната и говорете с вашия ветеринарен доктор, с цел да ревизирате дали не е належащо в допълнение лекуване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР