След кратко боледуване на 46 години е починал дългогодишният преподавател

...
След кратко боледуване на 46 години е починал дългогодишният преподавател
Коментари Харесай

Почина богословът от Пловдивската семинария Дарин Алексиев

След малко боледуване на 46 години е умрял дългогодишният учител по догматика и нравствено богословие в Софийската духовна семинария и в Пловдивската духовна семинария и академия богословът Дарин Алексиев.

Дарин Алексиев е роден през 1974 година във Враца. Завършва Богословския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през 1997 година, напомня " Двери ".

През 2021 година пази докторска дисертация по „ История на философията “, отдадена на онтологизирането на понятието Софѝя в съветската религиозна философия.

Той беше освен богослов и откривател, само че също издател и редактор. Автор и редактор е на десетки богословски книги и голям брой богословски и метафизичен публикации.

От 2010 година стартира да учителства в Софийската духовна семинария „ Св. Йоан Рилски “, а от 2014 година преподава и в Пловдивската духовна академия „ Св. Кирил и Методий “.

Опелото ще се състои на 20 декември от 14 ч. в храм „ Св. Георги “ в София (на Петте кьошета) и ще бъде отслужено от Пловдивския митрополит Николай.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР