След кратката си екскурзия отвъд Океана керванът на MotoGP се

...
След кратката си екскурзия отвъд Океана керванът на MotoGP се
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Испания в MotoGP

След късата си екскурзия оттатък Океана керванът на MotoGP се завръща на територията на Стария контитент, а първата спирка от същинското европейско турне на кралския клас е пистата „ Херес “, на която ще се организира Гран При на Испания. От полпозишъна в нея ще потегли Алейш Еспаргаро (Априлия), а компания на първия ред на испанеца ще вършат Джак Милър (КТМ) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати).
 Алейш Еспаргаро се ориентира най-добре в лекия дъжд и завоюва полпозишъна на Алейш Еспаргаро се ориентира най-добре в лекия дъжд и завоюва полпозишъна на " Херес "
Победителят от вчерашния спринт Брад Биндър (КТМ) ще потегли от четвъртата позиция на стартовата решетка, а дружно с него на втория ред ще се наредят още международният първенец Франческо Баная (Дукати) и участващият с „ уайлд кард “ този уикенд испански деец Дани Педроса (КТМ). Третата редица ще бъде за Мигел Оливейра (RNF Априлия), Йоан Зарко (Прамак Дукати) и Лука Марини (VR46 Дукати). Съотборникът на Марини Марко Бедзеки, който продължава да води в генералното класиране в кралския клас, макар че приключи девети през вчерашния ден, ще потегли едвам 13-ти, откакто не съумя да се класира за втората фаза на квалификацията.

Преди днешното съревнование задатъкът на италианеца на върха в класирането е единствено три точки пред Баная, който през днешния ден ще се бори за своята втора поредна победа в Андалусия.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта в Испания Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта в Испания
Надпреварата за Гран При на Испания, четвърти кръг за сезон 2023 в MotoGP, стартира в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР