След кратка среща на клубовете късно снощи бе решено волейболната

...
След кратка среща на клубовете късно снощи бе решено волейболната
Коментари Харесай

Подновяват първенството в Гърция

След къса среща на клубовете късно нощес бе решено волейболната Лига за мъже в Гърция да бъде обновена. Гръцкото състезание ще бъде единственото в Европа, което ще бъде възобновено след започването на пандемията от ковид. Това ще бъде своебразен връх, защото нито една друга европейска лига не възнамерява да бъде възобновена. Извън Европа да завършат сезона имат за цел само в Пуерто Рико и Тайланд.

За купата, обаче, ще играят единствено първите 4 тима във краткотрайното класиране след 16-ия кръг, когато шампионата бе пресечен. Това са отборите на Олимпиакос (Пирея), ПАОК (Солун), Панатинайкос и Фойникас (Сирос). Даже " червено-белите " от Пирея въобновиха тренировки от няколко дни насам.

Предложението е 4-те отбора да играят полуфинални и финални плейофи до 2 победи от 3 мача. Така съгласно класирането, полуфиналните плейофи ще бъдат Олимпиакос-Фойникас и ПАОК-Панатинайкос.

Предвижда се полуфиналните срещи да се играят на безпристрастен терен, най-вероятно в Атина, само че окончателното решение ще бъде взето едвам след съвещания с министъра на културата и спорта на страната Лина Мендони. За разлика от полуфиналите, финалните мачове ще се проведат в залите на двата класирали се тима. Всички дати на срещите ще бъдат оповестени в допълнение след съвещания със спортния министър, само че по всяка възможност ще бъдат при започване на юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР