След кратка словесна престрелка парламентът в крайна сметка прие единодушно,

...
След кратка словесна престрелка парламентът в крайна сметка прие единодушно,
Коментари Харесай

Кратка схватка и гласуване: парламентът закова партийните субсидии на 11 лева на глас

След къса словесна престрелка Народното събрание в последна сметка одобри единомислещо, със 170 гласа " За " решение партиите, които са получавали надписани дотации през последните 3 година, да ги върнат. Те гласоподаваха импортирани от държавното управление законодателни промени, с които се уточняват разпоредбите за образуване и систематизиране на държавната дотация. Субсидията се фиксира на 11 лв. за фактически получен глас от партия или коалиция.

С тази смяна държавната дотация за политическите партии и обединения за една година ще бъде понижена с 6,5 млн. лв.. Икономията би възлязла на 14,5 млн. лв., в случай че този метод на пресмятане на дотацията бъде отвеян за интервала от 26 май 2016 година до 30 април 2019 година

Преди това министър председателят Борисов ненадейно се появи в Народното събрание и след малко съвещание с ПГ на ГЕРБ, разгласи пред публицисти в коридорите, че ГЕРБ внася и закон за намаляването на субсдиите до 1 лев на глас, извоюван на избори.

Българска социалистическа партия незабавно разгласи концепцията на Борисов за спешен пиар и си обезпечи известна пролонгация с позицията, че първо би трябвало да се вземе вътрешнопартийно стимулирано решение въз основа на данни и калкулации. По тематиката ще се произнесе и аленият пленум в събота. В същото време от Левицата още веднъж потвърдиха подготвеност да върнат всички надвзети суми.

От името на партията си НФСБ, Валери Симеонов съобщи поддръжка за намаляването на партийната дотация до 1 лев на извоюван глас. В същото време предизвести, че при понижаване на партийната дотация " партиите ще паднат в ръцете на огромни, подмолни, стопански играчи. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР