След кратка пауза се поднови борбата в групите на волейболната

...
След кратка пауза се поднови борбата в групите на волейболната
Коментари Харесай

Марица излиза за първа победа в групите на Шампионската лига


След къса пауза се възобнови битката в групите на волейболната Шампионска лига за дами. Във втория си мач от Група С, Марица (Пловдив) посреща Визура (Рума) през днешния ден, 11 януари, от 18:30 б.в. в зала "Колодрума". Сблъсъкът опълчва шампионките на България и Сърбия, като и двата тима ще търсят първата си победа в групата. И двата противника изгубиха първите си мачове вкъщи, надлежно против съветския Динамо (Казан) и против полския Хемик (Полице). Пловдивчанки не крият желанието си да подобрят и върха за посещаемост на волейболен мач в "Колодрума", подложен на мача с съветския гранд.

Досега Марица и Визура са се срещали два пъти. През октомври 2014 година сръбският отбор реализира триумф с 3:0 гейма в мача им от шампионата "Дженгиз Гьолю" в Бурса. Година по-късно, Визура посрещна Марица в Белград за другарска среща, която завоюва с 2:1 гейма. Сега обаче залогът е надалеч по-голям, защото възможна втора поредна загуба, за който и да е от двата отбора, би го отдалечила сензитивно от битката за първите две места в крайното класиране.

В състава на Визура няма чужденки. Ако се изключи 34-годишната ветеранка Сладжана Ерич, най-възрастните състезателки в селекцията на Деян Десница са на по 20 години. Като клуб обаче Визура има надалеч повече опит от Марица в влиятелната клубна конкуренция. За сръбкините това е четвърти следващ сезон в Шампионската лига и общо трети в груповата фаза на надпреварата. Нито веднъж обаче те не са съумели да се класират напред за идващите елиминационни кръгове. Подобно на Марица, Визура е лидер във краткотрайното класиране в националното си състезание. Тимът от Рума има 11 изиграни срещи, в които е натрупал 10 победи и 29 точки.

Очевидно в щаба на Визура се усещат като любимци против българските шампионки, само че пък нямат и никакво желание да подценяват съперника. “Сигурно мнозина към този момент пресмятат точките ни против Марица като сигурни, само че те би трябвало да знаят, че в Шампионската лига няма леки противници ”, съобщи президентът на клуба Зоран Радойичич след тегленето на жребия. “На гърба си към този момент го изпита съветският Енисей (Красноярск), откакто явно подцени Марица – нещо, което ние няма да създадем. Смятам, че имаме шансове да се борим за второто място в групата. ”

Разбира се, и в българския щаб задачата не е друга – продължение напред към четвъртфиналите, а за постигането и Марица би трябвало да преследва успеха в утрешния мач.

“Този дуел е в действителност значим за нас и се надявам, че феновете на спорта от Пловдив и останалите краища на страната още един път ще изпълнят трибуните на "Колодрума", с цел да ни поддържат против сериозен съперник, какъвто са сръбските шампионки от Визура ”, сподели мениджърът на "жълто-сините" Борис Халачев. “За първи път участваме в груповата фаза на Шампионската лига, само че към този момент нямаме самообладание да зарадваме почитателите и с първата си победа. ”

В дуела с Визура се чака и формалният дебют на канадската националка Шайна Джоусеф в професионалния волейбол. Новата състезателка в пловдивския тим, която зае мястото на отпътувалата за Индонезия Кремена Каменова, към този момент бе картотекирана в ЦЕВ и ще има опция да зарадва публиката в утрешния мач. Общо 14 състезателки ще бъдат записани в групата на Марица за тази среща. Иван Петков ще вземе окончателното си решение по-късно през днешния ден като най-вероятно ще отпаднат третата разпределителка Мирела Шахпазова и най-младата волейболистка в селекцията на Иван Петков – центърът Дима Ушева.

Първи арбитър на мача ще бъде шведът Стефан Бернстрьом, а втори – словенецът Блаж Маркел. Делегат на ЦЕВ е французойката Клодин Рош. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР