След кратка гонка служители на РУ-Карлово заловиха непълнолетно и неправоспособно

...
След кратка гонка служители на РУ-Карлово заловиха непълнолетно и неправоспособно
Коментари Харесай

Заловиха 15-годишен шофьор в Карловско. Арестувани са и негови роднини - подхвърлили 50 лв. на полицаите

След къса гонка чиновници на РУ-Карлово заловиха малолетно и неправоспособно момче зад кормилото на лек автомобил. В полицията са били арестувани неговият татко и чичо му, тъй като се пробвали да подкупят униформените по време на инспекцията.

Това е станало при работа по сигурност на придвижването на Подбалканския път. В региона на село Анево полицейски екип подал сигнал за прекъсване на лекия автомобил, само че вместо да извърши разпореждането, водачът на колата ускорил и траял в посока Сопот, където след минути бил спрян наложително от последвалия го автопатрул.

Проверката е открила, че зад кормилото е младеж на 15 години, който вози татко си и вуйчо си, и двамата очевидно под влияние на алкохол.

За да осуетят дейностите на чиновниците, единият от мъжете им предложил пари за почерпка, а другият напряко подхвърлил в патрулната кола банкнота от 50 лв.. Извършителите са били отведени за едно денонощие в полицейския арест.

По случая е формирано бързо произвеждане по член 304 от Наказателен кодекс. На родителя е формиран акт, че е позволил шофирането на неправоспособния си наследник, а на автомобила са отнети регистрационните табели.

Репортер: Станислава Христозова


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР