След кратък дебат, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши,

...
След кратък дебат, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши,
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС: Сарафов отговаря най-добре на критериите за и. д. главен прокурор

След къс спор, Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реши, че заместник-главният прокурор и началник на националното разследване Борислав Сарафов дава отговор най-пълно на критериите да бъде и. д. основен прокурор . Това стана ясно по време на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на който би трябвало да бъде отворена процедурата по желание на краткотраен началник на държавното обвиняване, откакто Иван Гешев бе уволнен от поста, а нощес президентът подписа и указа за това.

Критериите, които кадровиците разискаха, са стаж на поста, сан и служба. Сарафов е със максимален стаж на поста зам.-главен прокурор - от 2013 година, а от 2017 година е началник на националното разследване.

Тъй като обаче още не е ясно дали е склонен , кадровиците взеха решение да дадат 30 минути отмора, с цел да попитат по телефона него и другите заместници дали са съгласни. Няма да се свързват единствено на Пламена Цветанова, която към този момент е подала молба да бъде освободена от поста заместник-главен прокурор. 

След почивката стана ясно, че Борислав Сарафов, както и другите зам.-главни прокурори - Даниела Машева и Десислава Пиронева, са дали единодушие да вземат участие в процедурата за избор на и. д. основен прокурор. 

Красимира Филипова е отказала. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР