След краха на ГЕРБ в София още на първия тур

...
След краха на ГЕРБ в София още на първия тур
Коментари Харесай

След краха в София: Пловдив стана столица за ГЕРБ

След краха на ГЕРБ в София още на първия тур на локалните избори, когато партията на Бойко Борисов за пръв път от 18 години се лиши от болшинството си в СОС, а нейният претендент Антон Хекимян, освен не завоюва, а даже не се класира за балотажа, оставайки трети, Пловдив се трансформира в самобитна столица за групировката.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов довечера отиде в Пловдив, където претендентът на партията Костадин Димитров завоюва втория тур и ще бъде новият кмет на града. От Пловдив Борисов избра да разяснява изборните резултати, което се случва за пръв път, откогато съществува партията му и откогато тя взе участие на избори.

Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е безапелационният резултат, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него към този момент има и нова „ сглобка ”. „ Партиите, които поддържат Русия и Путин – преди всичко Политическа партия, на второ – „ Възраждане ”. На предишните избори преди една седмица ГЕРБ беше на всички места пръв. Сега се сплотиха Политическа партия и „ Възраждане ”, дружно с Българска социалистическа партия – има нова коалиция, нова „ сглобка ” и играха против нас ”, счита той.

„ Във Варна си е с мутрите и с бизнес групировките. Не може 5-6% от първия тур да се стопят, с изключение на с заплатен избор на мутрите и на варненските групировки. Въобще не ми е забавно какво са създали ”, добави водачът на ГЕРБ за вота в морската ни столица.

„ Дадох си гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласоподава за него и в това време заплатиха пари да ме бият в Банкя.

Политическа партия и „ Възраждане ” в Банкя играха против нас, а Петков желае да си приказваме за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска изборната интензивност – хората към този момент не понасят лицемерието ”, безапелационен е той.
 
" Какво е ситуацията тук, до каква степен преброиха? ", попита актива на ГЕРБ в Пловдив водачът на партията Бойко Борисов. " На този стадий имаме към 11-12% преднина, като в множеството региони водим. Някъде още броим, само че мисля, че ще имаме триумф и в шестте региона ", отговори претендентът за кмет Костадин Димитров.  " Това не е неприятно ", отвърна Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР