След кошмарния трафик в неделния ден - солени глоби за

...
След кошмарния трафик в неделния ден - солени глоби за
Коментари Харесай

Издирват шофьори, карали в аварийна лента през почивните дни

След кошмарния трафик в неделния ден - солени санкции за всички джигити. Камерите на КАТ демонстрираха водачи, които се пробват да изпреварят километричните тапи през спешните ленти на автомагистралите, написа FrogNews .

От „ Пътна полиция ” дадоха обещание да търсят нарушителите по регистрационните номера на колите, откакто от Нова телевизия им предоставиха всички снимани от жители нарушавания.

Шофирането в спешната лента на автомагистрала се санкционира с санкция в размер на 1000 лв. и лишаване на книжката за 3 месеца. От началото на 2019-а до момента има 99 формирани наказания за нарушаването.

„ Започваме да събираме доказателства по кое време, къде и от кой е осъществено нарушаването. Ако те са безспорни, ще се вземе отношение ”, съобщи Калоян Драганов от „ Пътна полиция ”.

В същото време от полицията дават обещание да засилят контрола за каране в спешната лента.

„ Имаме и патрулни коли, които са в придвижването. Движат се със скоростта на потока, без да пречат на останалите участници. И при констатиране на нарушаване от тяхна страна, неотложно се вземат ограничения - написа се акт и по-късно се издава наказателно разпореждане ”, сподели още Драганов.

„ За трите летни месеца хванатите извършители са 37. От началото на годината до сегашния миг тяхната численост е 99 ”, добави Драганов.

Едва към половината извършители фактически са били глобени.

Редица законодателни разпореждания забавят този развой. Целта е тези хора да бъдат санкционирани, да бъде събрана санкцията в границите на няколко дни, а не да бъде проточена във времето с месеци и години ”, сподели още Любка Маринова от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР