След концерта на Рамщайн“ в сряда, който беше първата от

...
След концерта на Рамщайн“ в сряда, който беше първата от
Коментари Харесай

Нападнаха ТВ екип на концерт на Рамщайн

След концерта на „ Рамщайн “ в сряда, който беше първата от изявите на групата на огромния виенски стадион „ Ернст Хапел “ в две следващи вечери, напрежението сред почитателите на групата и протестиращите против насилието над дамите и по-специално против музиканта Тил Линдеман ескалира и се стигна до неприятни произшествия.

Екипът на публичната телевизия ОРФ е бил атакуван с обвинявания, че е съобщавала за повдигнатите обвинявания против Тил Линдеман. Заради това телевизионните оператори и музикалният кореспондент Дитмар Пейчел станали жертва на вербални и физически похищения.

На видеоматериал, показан по малкия екран, се вижда по какъв начин репортерът е охулван с антисемитски хули и е атакуван физически. Над колежката му – операторка от екипа, също е оказано физическо принуждение и е изработен опит да счупят камерата ѝ. Нападателите са задържани и против тях са повдигнати обвинявания.

Още преди концерта силите на реда са арестували човек с националсоциалистически знаци, както и няколко души за антиобществени прояви.

Нападението над екипа на ОРФ беше наказано от публицисти, общественици и политици.

Журналистическият съюз „ Конкордия “ осъди остро случилото се. Ръководителката на парламентарната група на Зелените Зигрид Маурер изрази възмущението си, заявявайки, че в Австрия няма място за антисемитизъм и прояви на принуждение против публицисти. Министърката по въпросите на конституцията Каролине Едщадлер също „ осъди най-остро “ случилото се, предава Дир.бг.

Говорителката на НЕОС Хенрике Брандщьотер акцентира, че против похищението над свободата на пресата би трябвало да се работи уверено и че сигурността, както и несмущаваната работа на хората от средствата за информация имат главен приоритет.

В декларация по случая на виенската организация на Австрийската со[иалдемократическа партия се споделя: „ Антисемитските обиди и телесните офанзиви против екипа на ОРФ са безусловно неприемливи и са в очевидно несъгласие с полезностите на солидарността, които нашата пъстра и отворена Виена пази “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР