След констатациите на министър Минеков, че Националният дворец на културата

...
След констатациите на министър Минеков, че Националният дворец на културата
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф“: Министърът на културата Велислав Минеков ще гони ли и Би Ти Ви от НДК?

След констатациите на министър Минеков, че Националният замък на културата (НДК) в София е извънредно неприятно ръководен и с доста слаб мениджмънт през последните години, а затова разумно има и повече от плачевни финансови резултати, да чакаме ли в околните дни от него, че той ще предприеме дейности за изваждането и на екипа на частната национална телевизия bTV от заеманите от медията пространства в НДК, питат от съдружие „ Зограф “.

Както е известно, bTV е настанена в НДК още от старта си и нейните студия са разкрити в някогашната зала №12 на Двореца, а това са към този момент над две десетилетия, напомнят от гражданското съдружие. На същия адрес - пл. „ България “ 1 в така наречен „ малко НДК “, е и седалището на " БТВ Медиа Груп ", допълват от „ Зограф “. Какъв тъкмо месечен наем за офисите и студията си обаче заплащат от тази огромна национална телевизия на НДК, обновен ли е неговият размер през последните години с оглед инфлационните процеси и дали през днешния ден той дава отговор на равнището на междинните пазарни наемни цени за тази централна част на столицата ни, интересуват се от съдружие „ Зограф “.
свързани новини131223на 04.10.2021149629на 04.10.2021
От гражданската организация ще упорстват културният министър Минеков, който е принципал на НДК, да осведоми обществеността и дали шефовете на въпросната частна телевизия са се явявали на обществено оповестен конкурс за отдаване чартърен на пространствата в Двореца според условията на Закона за държавната благосъстоятелност (ЗДС).

В тази връзка подсещаме, че съгласно член 19 от ЗДС, парцели или елементи от тях - частна държавна благосъстоятелност, се отдават чартърен от министъра, ръководителя на друго ведомство или регионалния шеф, на който парцелът е възложен за ръководство, посредством търг при условия и по ред, избрани с правилника за използване на закона, като срокът за отдаване чартърен на парцелите - частна държавна благосъстоятелност, не може да бъде по-дълъг от 10 години, акцентират от съдружие „ Зограф “.
свързани новини6332на 03.10.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР