След Колумбия и Бразилия ще открие на границата си втори

...
След Колумбия и Бразилия ще открие на границата си втори
Коментари Харесай

Бразилия ще открие център за складиране на хуманитарна помощ за Венецуела

След Колумбия и Бразилия ще открие на границата си втори център за депозиране на филантропична помощ за Венецуела. Това разгласи през днешния ден в бразилската столица емисар на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, приет от редица страни за краткотраен президент на страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Първи подобен център към този момент беше открит в Кукута в Колумбия. Центърът в Бразилия ще е в щата Рорайма, където всеки ден прииждат десетки мигранти от Венецуела, бягащи от икономическата и политическата рецесия там. Експерти и представители на неправителствените филантропични организации ще се съберат във Вашингтон на 14 февруари, с цел да обсъдят доставките на филантропична помощ за Венецуела, съобщи ТАСС. Това заяви в Туитър Гуайдо.

Във форума ще вземат участие представители на над 60 страни и задачата на проявата ще бъде да се притегли вниманието на държавните управления на страните по света, на интернационалните организации и на неправителствени организации върху това какъв брой е значимо да се достави филантропична помощ за венецуелците, които страдат от дефицит на храни и медикаменти, породен от дейностите на режима на Мадуро, се споделя в известието в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР