След колебливите резултати напоследък Левски показа, че се събужда и

...
След колебливите резултати напоследък Левски показа, че се събужда и
Коментари Харесай

"Левски" записа трета поредна победа и отново не допусна гол на "Герена"

След неуверените резултати в последно време " Левски " сподели, че се разсънва и победи с 3:0 " Пирин " на стадион " Георги Аспарухов ". Сините взеха трета поредна победа в шампионата, а в четири дуела подред не са пускали гол в личната си мрежа.

След четирите маркирани против " Дунав " преди няколко дни, с днешните три, " Левски " вкара повече голове в последните два мача, в сравнение с в предходните седем.

Роман Прохазка, Жуниор Мапуку и Васил Панайотов се разписаха за сините, а капитанът Божидар Митрев резервира 15-а суха мрежа за сезона. Словакът вкара от дузпа, която обаче пристигна след дискусионно присъждане на рефера Валентин Железов.

През първата част нямаше толкоз забавни положения и пред двете порти, като Жуниор Мапуку сподели интензивност, само че не затрудни съществено Благой Макенджиев. В 21-ата минута съдията Железов уточни бялата точка, откакто видя задържане от Стилиян Николов против Холмар Ейолфсон при центриране от корнер.

 Задържането на Николов против Ейолфсон.
© LAP.bg

Задържането на Николов против Ейолфсон.

Роман Прохазка застана зад топката и макар, че Макенджиев закачи топката, тя се отби в десния дирек и влезе в мрежата – 1:0. За словака това беше втори гол през сезона, откакто той се разписа и против ЦСКА.

Второто полувреме стартира доста по-добре за " Левски " и единствено три минути след подновяването на играта, резултатът към този момент беше 2:0. Той падна след груба неточност на Макенджиев, като вратарят на благоевградчани неразчетено излезе отвън наказателното си поле и Мапуку го трансферира.

" Пирин " се трансформира в обичания противник на конгоанеца, който преди този момент през сезона осъществя хеттрик на стадион " Христо Ботев " в Благоевград.

 Спас Русев изгледа дуела със притежателя на
© LAP.bg

Спас Русев изгледа дуела със притежателя на " Септември " Румен Чандъров.

Малко след гола на Мапуку " Пирин " остана и с човек по-малко, откакто Аймен Суда получи втори жълт картон. Той удари противник с лакът и беше отхвърлен от игра.

Крайното 3:0 оформи Васил Панайотов в 78-ата минута. Халфът, който вкара два пъти против " Дунав " преди няколко дни, се разписа след компактен удар от границата на наказателното поле.

Сините са най-хубавият хазаин в Първа лига като имат осем победи и две равенства. Тимът на Делио Роси е позволил едвам два гола на личен терен, като и двата пристигнаха в дуела с ЦСКА (2:2).

" Благодаря на треньора, че ми даде късмет още веднъж да съм титуляр и да играя. Мисля, че направихме добър мач и е значимо, че победихме. Започнах отляво на офанзивата, след това бях в центъра и съм удовлетворен по какъв начин се представихме. Бяхме нападателни и по-добри от " Пирин ". Да, имам четири гола против тях, само че не си повеждам статистика на кой въвеждам най-вече ", сподели след дуела Жуниор Мапуку, избран за №1 в срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР