След като15-годишен беше хванат да шофира мощен автомобилв присъствието на

...
След като15-годишен беше хванат да шофира мощен автомобилв присъствието на
Коментари Харесай

15-годишен зад волана: Спряха от движение колата на родители, дали на сина си да шофира

След като15-годишен беше заловен да кара мощен автомобилв наличието на родителите си, колата е спряна от придвижване, а на майката е формиран акт. Агенция „ Закрила на детето “ се самосезира и ревизира случая, заяви.

Автомобилът е спрян за рутинна инспекция на кръстовището на бул. „ Александър Танев “ и „ Филип Аврамов “ в кв. „ Младост “ в София. Тогава полицейският екип вижда, че водачът в действителност е дете.

В колата са 17-годишният брат на водача, както и родителите. Съставен е акт за административно нарушаване на майката, за това че е предоставила автомобила на15-годишното си дете.Колата е със свалени регистрационни номера и е спряна от придвижване.

С такива случаи се занимава и Комисия за битка противообществените прояви на малолетни и малолетни, коят ообразува и преглежда възпитателни каузи.

„ Ние не сме углавен орган, а възпитаваме и превъзпитаваме децата. Уведомяваме родителите, отдел „ Закрила на детето “, организираме възпитателно дело с правист и постановяваме ограничения, зависи от тежестта на проявата. Предупреждаваме децата или споделяме на родителите да упражняват по-голям надзор “, сподели Стела Цакина, комисия за битка с противообществените прояви в регион „ Младост “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР