След като заплаши с ответни мерки, ако президентът на САЩ

...
След като заплаши с ответни мерки, ако президентът на САЩ
Коментари Харесай

Китай обмисля дали да отговори на митата на Тръмп

След като заплаши с ответни ограничения, в случай че президентът на Съединени американски щати наложи търговски мита, китайските водачи би трябвало да решат дали вдигнатите от Доналд Тръмп цени върху вноса на стомана и алуминий са оправдани за започване на комерсиална война, която може да засегне достъпа до един от най-големите пазари за Китай, оповестява АП.

 Тръмп вкарва мита върху вноса на стомана и алуминий
Тръмп вкарва мита върху вноса на стомана и алуминий

25% за стоманата, 10% за алуминия…

Вчера стана ясно, че Съединени американски щати възнамеряват да наложат 25% мито върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминий . Регистриран е спад на азиатските пазари на фона на мненията за " комерсиална война ".

В същото време Китай прикани Съединени американски щати да покажат " въздържаност " във връзка с протекционистката политика в търговията, осведоми Агенция Франс Прес.

 Ще отговорим на
Ще отговорим на " несправедливите " мита на Съединени американски щати, закани се Брюксел

" Протекционизмът не може да бъде отговор на нашия общ проблем "

През февруари комерсиалното министерство на Китай прикани Съединени американски щати да прекратят несъразмерния протекционизъм при търговията на стомана. Пекин акцентира също, че ще се опълчи на американската политика, наричайки я " неразумна ".

Китайските водачи ще решат дали да поддържат заканите с дейности , макар че има риск да лимитират достъпа си до пазара на Съединени американски щати.

 СТО: Всеки един миг може да избухне комерсиална война
СТО: Всеки един миг може да избухне комерсиална война

Изкушението да се затворят границите и да се огледа във вътрешността е по-голямо

Според специалисти Китай ще отговори, тъй като не желае да бъде възприеман като слаб, само че като цяло ще е въздържано, защото не желае да бъде възприеман като страна, която попречва интернационалната комерсиална система.

Пекин упреква администрацията на Тръмп, че подкопава международните регулации в търговията.

Япония и Южна Корея, съдружници на Съединени американски щати и огромни експортьори на стомана и алуминий, обявиха, че ще изискат да бъдат изключени от повдигането на митата , което Тръмп оправдава на база национална сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР