След като заляха картина на Моне с картофено пюре и

...
След като заляха картина на Моне с картофено пюре и
Коментари Харесай

Екоактивисти в Германия поискаха ограничение на скоростта аутобаните


След като заляха картина на Моне с картофено пюре и проведоха пътни блокади, екоактивистите в Германия не считат да прекратят акциите си, а за в бъдеще не изключват да блокират и летища.

В Нидерландия в края на предходната седмица летището в Амстердам към този момент беше отчасти блокирано от екоактивистите там и дейностите им доведоха до безпорядък.

Акциите и в Германия не престават. Активистите се заканиха, че протестирайки ще засягат браншове, които играят роля за смяната в климата.

Действията им обаче отключват полемики в немското общество. Доведоха даже и до напрежение измежду политиците дали наказателното законодателство да не бъде затегнато.

Споровете се ускориха откакто велосипедистка бе прегазена, а колата за спешна помощ дойде със забавяне, поради обсада на екоактивистите, а по-късно дамата умря в болница.

Последните дейности на протестиращите са от Берлин и Мюнхен. Там те още веднъж стопираха придвижването. А полемиките за стягане на наказванията не плашат екоактивистите.

Сред главните претенции на протестиращите са въвеждане на ограничаване на скоростта по немските аутобани и непрекъснат билет от 9 евро за пътешестване в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР